Μικρά κέρδη ήταν τελικά ο απολογισμός σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έκλεισε μακριά από ενδοσυνεδριακά υψηλά του και με χαμηλό μάλιστα τζίρο, κόντρα στις αρχικές προσδοκίες.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,31% στις 839,23 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 60 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Ούτε πάνω… ούτε κάτω… Αυτό είναι το σχόλιο χρηματιστηριακής πηγής στον ot.gr, αποτυπώνοντας την κίνηση των τελευταίων ημερών, κατά την οποία φαίνεται ότι το ΧΑ μπορεί να αμυνθεί έναντι των διεθνών αναταράξεων, αλλά δεν μπορεί να ενεργοποιήσουν τους αγοραστές να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο σε ένα περιβάλλον ναρκοθετημένο από την σοβούσα ενεργειακή κρίση.

Έτσι, η ανάλυση παραμένει ως έχει, με την πρώτη στήριξη να είναι στις 830 μονάδες, με την επόμενη στάση να είναι στις 818 μονάδες σε ημερήσιο κλείσιμο. Για να μπορέσει να “φύγει” υψηλότερα ο γενικός δείκτης θα πρέπει να υπερβεί τις 850 μονάδες, αλλά και να αναλώσει κεφάλαια από τους αγοραστές που δεν είναι βέβαιο εάν σε ένα τέτοιο ναρκοθετημένο διεθνές περιβάλλον θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να πλασαριστεί η αγορά υψηλότερα.

Ωστόσο, θετικά μπορεί να λειτουργήσουν πιθανές εισροές που μπορεί να υπάρξουν λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών του FTSE Russell, καθώς από τη Δευτέρα θα ισχύουν οι νέες αλλαγές.

Επομένως μέχρι αύριο, το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαιακών μετακινήσεων, λόγω και της αναβάθμισης των ελληνικών μετοχών στον ελληνικό δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα έχει συντελεστεί, προκαλώντας αύξηση τζίρου και αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς ξεχώρισε με το +4,69% που σημείωσε, ενώ ισχυρά ήταν τα κέρδη σε Λάμδα, Jumbo, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και Aegean. Ανοδικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Quest, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ μικρές απώλειες σημείωσαν οι Motor Oil, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και ΔΕΗ. Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα έκλεισαν με απώλειες 2,47% και 2,27% αντίστοιχα, ενώ σημαντικές ήτνα και οι πιέσεις σε Τιτάν και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών