Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF και ο κατασκευαστής τρένων Alstom αποκάλυψαν το πρώτο ολοκληρωμένο TGV M, ένα διώροφο τρένο υψηλής ταχύτητας επόμενης γενιάς που διαθέτει μακρύτερη, πιο αεροδυναμική μύτη – ιδανικό τις διαδρομές πάνω στις ράγες στη γαλλική ύπαιθρο.

Η Alstom ονόμασε το νέο τρένο «το TGV του μέλλοντος». Το TGV σημαίνει Train à Grand Vitesse, δηλαδή τρένο υψηλής ταχύτητας.

Αυτό το εντυπωσιακό νέο τρένο θα κάνει πρεμιέρα στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Παρισιού το 2024 και σε ολόκληρη τη χώρα τα επόμενα 10 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Hellenic Train: Έκπτωση 20% στα νέα τρένα λόγω ΔΕΘ

Μεγαλύτερο και καλύτερο

Η TGV είναι μια από τις πιο διάσημες εταιρείες τρένων υψηλής ταχύτητας στον κόσμο και αποτελεί βασικό στοιχείο των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών ταξιδιών από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το 2018, η SNCF, η κρατική γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία που ελέγχει την TGV, παρήγγειλε 100 τρένα TGV M (γνωστά και ως τρένα Avelia Horizon) με κόστος 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τον Αύγουστο του 2022 παραγγέλθηκαν επιπλέον 15 τρένα.

Η πλειονότητα των τρένων θα λειτουργεί εντός της Γαλλίας, αλλά η Alstom ανακοίνωσε ότι 15 συρμοί θα δρομολογηθούν και  διεθνώς.

Το TGV M θα λειτουργεί με την ίδια μέγιστη ταχύτητα με την προηγούμενη γενιά τρένων TGV — 350 χιλιόμετρα την ώρα.
«Το 2022, δεν θέλουμε να πάμε πιο γρήγορα», είπε ο εκπρόσωπος της Alstom, Philippe Molitor, στο CNN Travel, εξηγώντας ότι ο στόχος είναι τρένα υψηλής ταχύτητας που φιλοξενούν περισσότερους ανθρώπους ενώ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή