«Σοβαρές ανακοινώσεις για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» αναμένονται μέχρι το τέλος του 2022, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, μιλώντας σήμερα στο 3ο Thessaloniki Helexpo Forum, σε πάνελ που συνδιοργάνωσαν το Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και η ΔΕΘ-Helexpo AE (σ.σ. πρόσφατα ανανεώθηκε η συνεργασία της ΕΑΤΕ με το κρατικό fund των Εμιράτων, Mubadala, και πλέον, το ποσό της κοινής επενδυτικής πρωτοβουλίας τους ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ).

Διαβάστε επίσης: Αρωμα Αραβίας στη φετινή ΔΕΘ

Εμφαση στην εξωστρέφεια

Ο κ.Λαμπρόπουλος πρόσθεσε ότι η Τράπεζα δίνει μεγάλη έμφαση στην εξωστρέφεια: «υποστηρίζουμε και έχουμε υποδεχθεί μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς από το Άμπου Ντάμπι. Οι τομείς ενδιαφέροντος των επενδύσεων από τα ΗΑΕ προς την Ελλάδα είναι η ενέργεια, η αγροδιατροφή, ο τουρισμός, η καινοτομία και η τεχνολογία» διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ: Στο «τραπέζι» επενδύσεις και ΑΠΕ

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της εμιρατινής «Al Rawabi Dairy Co. LLC», καθηγητής Ahmed El Tigani, σημείωσε τις δυνατότητες συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις ακόμη και σε πεδία, όπως η παραγωγή φέτας.

Ο βιολόγος και σύμβουλος υδατοκαλλιέργειας Ανδρέας Ντατσόπουλος, τόνισε πως τα ΗΑΕ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αύξηση των υδατοκαλλιεργειών, κάτι που αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου._

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες