Με σημαντικές απώλειες κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την τελευταία προειδοποίηση της FedEx για την παγκόσμια οικονομία να έχει σκιάσει μια ούτως ή άλλως αρνητική εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,16% στις 30.605 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,48% στις 3.844 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,86% στις 11.337 μονάδες.

Η μείωση της καθοδήγησης από τη FedEx έχει επιβαρύνει το ήδη βεβαρημένο κλίμα στις αγορές, με τη μετοχή να είναι στο -19%. Οι μετοχές της ανταγωνιστικής ναυτιλιακής UPS υποχωρούν περισσότερο από 7% ενώ και η XPO Logistics σημειώνει πτώση 6%. Οι μετοχές των μεταφορών θεωρούνται συχνά ως προειδοποίηση για την οικονομία των ΗΠΑ, επομένως η αλλαγή της καθοδήγησης της FedEx θα μπορούσε να δημιουργήσει πίεση σε γενικές γραμμές στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια πιθανή ύφεση.

«Είναι πολύ μεγάλη προειδοποίηση», δήλωσε ο Robert Teeter της Silvercrest Asset Management. «Αλλά νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που έχουμε δει σε αυτήν την πανδημική και μεταπανδημική οικονομία, δηλαδή ότι διαφορετικοί τομείς έχουν διαφορετικούς κύκλους». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα νέα δεν ήταν θετικά και σίγουρα είναι μια ένδειξη για τη σημασία των περιθωρίων κέρδους στο μέλλον, τα οποία πιστεύουμε ότι είναι θέμα διαχείρισης ανά εταιρεία», πρόσθεσε ο Teeter.

Οι τρεις κύριοι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται προς την τέταρτη πτωτική τους εβδομάδα στις τελευταίες πέντε, ενώ ακόμη ένα ράλι ανακούφισης μοιάζει ολοένα και περισσότερο με ανάκαμψη της bear market. Ο Dow Jones χάνει 3,70% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 είναι στο -4,08%. Ο Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 4,62%, οδεύοντας προς τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλειά του από τον Ιούνιο.

Το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών σημειώθηκε την Τρίτη μετά από την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου, με τον Dow να χάνει 1.200 μονάδες, ήτοι τη χειρότερη πτώση των τελευταίων δύο ετών.

Εάν ο πληθωρισμός δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς ύφεση, η πτώση θα μπορούσε να είναι «σημαντική», σχολίασε σε αυτό το μέτωπο η Goldman Sachs. Καθώς οι επενδυτές συζητούν αν ο υψηλός πληθωρισμός μπορεί να επιλυθεί χωρίς ύφεση, η Goldman Sachs ανέλυσε πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η αγορά εάν υλοποιηθεί η απαισιόδοξη άποψη. Υπάρχουν αβεβαιότητες σε κάθε βήμα, δήλωσε ο αναλυτής Dominic Wilson.

Ωστόσο, «το διακύβευμα είναι απλό. Εάν μόνο μια σημαντική ύφεση -και μια πιο οξεία απάντηση της Fed για να την εκπληρώσει- θα δαμάσει τον πληθωρισμό, τότε η αρνητική πλευρά τόσο για τις μετοχές όσο και για τα κρατικά ομόλογα θα μπορούσε να είναι ακόμη σημαντική, ακόμη και μετά τη ζημιά που έχουμε ήδη δει», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]