Ένα βήμα πίσω κάνει για ακόμη μία φορά το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 820 – 850 μονάδων, αφού οι διαθέσεις ανάληψης ρίσκου παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,48% στις 835,08 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να υπάρχουν πιέσεις από την έναρξη της συνεδρίασης, όμως η νευρικότητα και η έντονη μεταβλητότητα είναι κυρίαρχες σε μια αγορά που σήμερα έχει πολλά μέτωπα να περιμένει.

Τα δύο μέτωπα

Το πρώτο μέτωπο είναι φυσικά το rebalancing λόγω των αλλαγών του FTSE Russell, με την αγορά να αναμένει να δει τις θέσεις που θα λάβουν οι επενδυτές, με βάση τη νέα σύνθεση των δεικτών του οίκου, ο οποίος μετέφερε στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης 11 ελληνικές εισηγμένες που βρίσκονταν στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap).

Το δεύτερο μέτωπο είναι οι ετυμηγορίες των οίκων αξιολόγησης Moody’s και DBRS επί της ελληνικής οικονομίας, καθώς η πορεία του ελληνικού 10ετούς ομολόγου συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση. Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 4,24%, καθώς το δίχτυ προστασίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι υπό αίρεση.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι πιέσεις εντοπίζονται σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Eurobank, Motor Oil, Coca Cola και Εθνική, ενώ κάποιοι αγοραστές βγαίνουν σε Titan, Jumbo, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα παρέχοντας στηρίξεις στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες