Σε στενό εύρος διακύμανσης και πάντα σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, πατώντας στα απόνερα μιας κρίσιμης αρνητικής έκβασης στις διεθνείς χρηματαγορές.

Και παρά την κατάρρευση στη Wall Street μόλις άκουσε έκπληκτη τα αποτελέσματα του ΔΤΚ, ακόμα η Ελλάδα συντηρείται με απρόσμενη ωριμότητα πάνω από τις 830 μονάδες, καταφέρνοντας να καταγράψει αυτήν την εβδομάδα και τις ελάχιστες δυνατές απώλειες συγκρίνοντας με τους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ που λύγισαν.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αλλάζει κάτι στη μακρινή εικόνα, θέλοντας σύσσωμη την επενδυτική κοινότητα να ανησυχεί για την επόμενη ημέρα, στη σκιά ενός πολύ προβληματικού πληθωριστικού περιβάλλοντος που μυρίζει αυξημένα επιτόκια και ύφεση, το λιγότερο.

Υπενθυμίζουμε ότι η τάση στην αμυντικότερη έκδοση είναι η αναδιάρθρωση σε μίγμα χαρτοφυλακίου προς όφελος των ομολόγων, ειδικά 2-8 έτη λήξης, που φέρουν και την καλύτερη ισορροπία στην ευαισθησία επιτοκίων, είτε αυτή αφορά σε εταιρικά είτε σε κρατικά, με αξιοπρεπέστατη απόδοση για “ασφαλή” τοποθέτηση.

Η συνεδρίαση είχε μικρή αξία ως προς τυχόν αλλαγές στο υφιστάμενο σενάριο, που θέλει τον ΓΔ να έχει αντίσταση στις 845, με την έξοδο κάτω από 818 σε ημερήσιο κλείσιμο και επόμενη στάση σε ενδεχόμενη πτώση τις 797.

Τα πρόσημα βρέθηκαν μικτά σε μεσαία και μεγάλη κεφ/ση, αναδεικνύοντας και τη διστακτικότητα στο ταμπλό, κάτι που επιβεβαιώθηκε εξάλλου και από τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets