Αποζημίωση ύψους έως και 8 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ζητήσει η Φινλανδία από τη Γερμανία, αν το Βερολίνο εθνικοποιήσει την εταιρεία φυσικού αερίου Uniper.

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή η Φινλανδή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διαχείρισης Ιδιοκτησίας, Tytti Tuppurainen.

Προς εθνικοποίηση

Η Uniper, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη φινλανδική εταιρεία κοινής ωφέλειας Fortum, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία, καθώς αναζητά περαιτέρω βοήθεια πέραν του πακέτου που συμφωνήθηκε με το Βερολίνο τον Ιούλιο.

Αποζημίωση

«Είναι απολύτως σαφές ότι η Φινλανδία δεν θα επιτρέψει στη Γερμανία να εθνικοποιήσει την Uniper χωρίς αποζημίωση», δήλωσε η Tuppurainen στο φινλανδικό κοινοβούλιο. «Η Φινλανδία πρέπει να αποζημιωθεί και θα επιμείνουμε στο γεγονός ότι η χρηματοδότηση ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε από τη Fortum στην Uniper θα παραμείνει ως εκκρεμής απαίτηση προς εμάς», δήλωσε η ίδια.

Το ποσό αντιστοιχεί στο δάνειο των μετόχων και την εγγύηση της μητρικής εταιρείας που παρείχε η Fortum στην Uniper νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ