Μία σειρά μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας που αφορούν τα ομοσπονδιακά κτίρια γραφείων, πανεπιστήμια και οικήματα του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Ελβετίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι ελβετοί γραφειοκράτες θα πρέπει αυτό τον χειμώνα να ντύνονται ζεστά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην θερμαίνονται τα δημόσια κτίρια πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Προς οριστικοποίηση το πακέτο μέτρων για τις ενεργειακές επιδοτήσεις

Ο στόχος εξοικονόμησης

Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση 6-10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για την θέρμανση των ομοσπονδιακών κτιρίων.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα είναι το κλείσιμο του ζεστού νερού, όπου είναι αυτό εφικτό, το χαμήλωμα των θερμοστατών στη διάρκεια της νύχτας και τα σαββατοκύριακα και το κλείσιμο του μη απαραίτητου φωτισμού και συσκευών.

Οι διοικητικές λειτουργίες την περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος πρόκειται να μειωθούν με στόχο να παραμείνουν λιγότερα κτίρια ανοιχτά.

Εθελοντική εκστρατεία

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση εγκαινίασε μια εθελοντική εκστρατεία καλώντας τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς οι ελλείψεις σε φυσικό αέριο, που αναμένονται αυτό τον χειμώνα, πιθανόν να οδηγήσουν στην διανομή ενέργειας με δελτίο, με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και γεμίζουν τις αποθήκες αερίου προετοιμαζόμενες για μια πιθανή καθολική διακοπή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν το χαμήλωμα των θερμοστατών και το σβήσιμο των φώτων των δημοσίων κτιρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια