Η απότομη ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών και η αύξηση της απασχόλησης θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη στην Ινδία τους επόμενους μήνες, ανέφερε η κυβέρνηση στη μηνιαία οικονομική επισκόπηση για τον Αύγουστο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με την έκθεση η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης βοήθησαν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του ιδιωτικού τομέα της χώρας να φθάσουν σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Ιδιωτική εταιρεία μπαίνει στην «κούρσα» του Διαστήματος

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις ενθαρρύνθηκαν από τις κυβερνητικές δαπάνες, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 35% την περίοδο Απριλίου-Αυγούστου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων για την κυβέρνηση ήταν σημαντική.

Υψηλά συναλλαγματικά αποθέματα

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι τα υψηλά επίπεδα συναλλαγματικών αποθεμάτων, οι συνεχείς άμεσες ξένες επενδύσεις και τα ισχυρά έσοδα από εξαγωγές έχουν παράσχει ένα εύλογο απόθεμα έναντι της εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής στις προηγμένες οικονομίες και της διεύρυνσης του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που προκύπτει από τις γεωπολιτικές συγκρούσεις.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας προέβλεψε την Παρασκευή ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας θα παραμείνει εντός του 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά το τρέχον οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2023 και δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά χρηματοδοτήσιμο»

Η Ινδία είναι σε καλύτερη θέση να ρυθμίσει τα επίπεδα ρευστότητάς της χωρίς να ανακόψει απότομα την ανάπτυξη, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στη χώρα φαίνεται να μειώνονται.

Αλλά ανέφερε επίσης ότι τους χειμερινούς μήνες, οι γεωπολιτικές εντάσεις θα μπορούσαν να ανέβουν εν μέσω μιας αυξημένης διεθνούς εστίασης στην ενεργειακή ασφάλεια και αυτό θα μπορούσε να δοκιμάσει «τον έξυπνο χειρισμό των ενεργειακών αναγκών της Ινδίας μέχρι στιγμής».

“Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, μπορεί να μην είναι δυνατόν να παραμείνουμε ικανοποιημένοι και να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η αιώνια μακροοικονομική επαγρύπνηση είναι το τίμημα για τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη”, προστίθεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή