Στην ανάγκη να βοηθηθεί η Βόρεια Ελλάδα και η επαρχία γενικότερα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Τάσος Καπνοπώλης, μιλώντας στο ΟΤ Forum, στο  πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Καπνοπώλη «υπάρχει αισιοδοξία από τον επιχειρηματικό κόσμο και σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε από τον πολιτικό κόσμο να ακούει αυτά αφουγκραζόμαστε από την κοινωνία». Ερωτηθείς για το αν τους ακούει ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΒΕΘ ανέφερε ότι «ακούει, στο βαθμό βέβαια που το επιτρέπουν τα οικονομικά».

Διαβάστε επίσης: Π. Φιλιππίδης (ΕΣΘ): Το επιχειρείν στην Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη στενωπό

Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή υπάρχει περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δημιουργηθεί και η ζήτηση για να δουλέψει και η χονδρική, η οποία προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Ορισμένοι ασχολούνται με την πώληση προϊόντων στο ίντερνετ».

Δεν έχει γίνει προώθηση των τεχνικών επαγγελμάτων

Την ίδια ώρα, ο κ. Καπνοπώλης αναφέρθηκε ελλείψεις προσωπικού και ειδικότερα στον τεχνικό τομέα. «Θα πρέπει να μειώσουμε τις εισαγωγές και να αυξήσουμε τις εξαγωγές. Από την Ελλάδα λείπουν πάνω από 200.000 θέσεις μίνιμουμ», τόνισε και συμπλήρωσε πως «δεν έχει γίνει προώθηση των τεχνικών επαγγελμάτων, όπως στα ναυπηγεία, στην επιπλοποιία, στέγες και μάρμαρα, ηλεκτροσυγκολλητές κ.α.».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο πως στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ένα μικρό ναυπηγείο, την ώρα που -όπως είπε- περιμένουμε να ανέβει το λιμάνι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μικρή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Τέλος, ο κ. Καπνοπώλης επεσήμανε ότι «το κράτος των Αθηνών» θα πρέπει να βοηθήσει και την επαρχία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει το 25% των εξαγωγών. «Δεν θα πάψουμε ποτέ να διεκδικούμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News