Διευρύνονται οι απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, καθώς οι κινήσεις των αγοραστών στο μέτωπο της απορρόφησης των πιέσεων είναι πολύ επιφυλακτικές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,99% στις 827,88 μονάδες, με τον τζίρο μόλις στα 13 εκατ. ευρώ.

Η πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα αποδίδεται από αρκετούς αναλυτές στην αργία που υπάρχει στο Λονδίνο, καθώς δεν είναι λίγες οι εντολές που έρχονται από το Σίτι. Άλλωστε, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στο ύψος του τζίρου, ότι το ΧΑ είναι σαν να τελεί σε ημιαργία, με τις ξένες εντολές να αναμένεται περισσότερο να έρθουν από την άλλη όχθη του Ατλαντικού τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Εν αναμονή της Fed

Ο ρυθμός προφανώς θα μεταδοθεί εν αναμονή της απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια αυτήν την εβδομάδα, με την αγορά να συνεχίζει να «παίζει άμυνα» στις διεθνείς αναταράξεις. Ο ΓΔ έχει κρατήσει ήδη τρεις φορές την περιοχή των 830 μονάδων, με την αντίσταση να φαίνεται προσώρας στις 845, και ζώνη υποδοχής στην πτώση τις 797 μονάδες.

Όπως επαναλαμβάνει η Trader24, σε μεσοπρόθεσμη ανάλυση, οι μετοχικές αγορές έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, διότι το μίγμα υψηλού πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων αναφοράς παραδοσιακά οδηγεί σε πιέσεις, ενώ προς το παρόν αντιμετωπίζουμε σοβαρά το σενάριο της ύφεσης, με τον στασιμοπληθωρισμό να απειλεί επικίνδυνα εάν δεν μεταβληθούν άρδην τα δεδομένα.

Σε επίπεδο τίτλων, οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Σαράντης να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών