Μετά από 16 ώρες στον αέρα, η πρώτη απευθείας πτήση της Air New Zealand προς στη Νέα Υόρκη έφτασε στο αεροδρόμιο JFK στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η πτήση NZ2 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο και αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της ανάκαμψης της νεοζηλανδικής αεροπορικής εταιρείας μετά την πανδημία. Η πτήση NZ1 είναι αυτή προς την αντίθετη διαδρομή από το JFK στο Ώκλαντ και διαρκεί περίπου 17,5 ώρες.

Πρόκειται για μια από τις μακρινές πτήσεις σε όλο τον κόσμο αυτή που ενώνει την πιο μεγάλη πόλη της Νέας Ζηλανδίας με την Νέα Υόρκη στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Aκυρώνει 1.700 πτήσεις το φθινόπωρο η SAS

«Ως μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, η Air New Zealand είναι περήφανη που προσθέτει την Big Apple (σ.σ. παρατσούκλι της Νέας Υόρκης) στη λίστα των 29 διεθνών προορισμών της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Γκρέγκ Φόραν, προσθέτοντας ότι η πτήση συνδέει τις δύο πιο αγαπημένες του πόλεις στον κόσμο.

Εκτός από τη Νέα Υόρκη, η Air New Zealand πετά σε άλλους πέντε προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Σαν Φρανσίσκο και της Χονολουλού.

Διαβάστε επίσης: Αύξηση αφίξεων στα 14 αεροδρόμια της Fraport κατά 12%

Καθώς η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη (και μόνο αυτή τη στιγμή) απευθείας πτήση της αεροπορικής εταιρείας προς την ανατολική ακτή, θα είναι ευκολότερο για τους επιβάτες από τη Νέα Ζηλανδία να συνδεθούν με τις πόλεις κόμβους της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.

Στην πτήση επέβαιναν ορισμένοι διακεκριμένοι πολιτικοί της Νέας Ζηλανδίας, όπως ο Στιούαρτ Νας, υπουργός Τουρισμού και η πρώην πρωθυπουργός Έλεν Κλαρκ. Η σημερινή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντεν φέρεται να σχεδίαζε να συμμετάσχει, αλλά έπρεπε να πάει στο Λονδίνο για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Οι πιο μακρινές πτήσεις

Η Air New Zealand έχει έντονο ανταγωνισμό στη μάχη για τη μεγαλύτερη επιβατική πτήση στον κόσμο.

Επί του παρόντος, οι δύο κορυφαίες σε απόσταση πτήσεις στον κόσμο εκτελούνται από τη Singapore Airlines — μία μεταξύ της Σιγκαπούρης και του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης και μία μεταξύ της Σιγκαπούρης και του διεθνούς αεροδρομίου του Newark. Η πρώτη πτήση φτάνει στην ιλιγγιώδη απόσταση των 9.534 μιλίων και διαρκεί περίπου 18 ώρες στον αέρα.

Η Qantas της Αυστραλίας, ένας από τους κύριους ανταγωνιστές της ANZ, ετοιμάζει και αυτή μια πολύ μεγάλη σε απόσταση πτήση. Πιο συγκεκριμένα ξεκινά την πτήση Μελβούρνη-Ντάλλας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα φέτος, η Qantas έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την έναρξη του Project Sunrise, τον από καιρό ονειρευόμενο στόχο της να πραγματοποιήσει απευθείας πτήσεις μεταξύ της Αυστραλίας και των πόλεων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

Η αεροπορική εταιρεία παρήγγειλε 12 αεροπλάνα Airbus A350-1000s, με την ελπίδα ότι τα υπερμακρινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2025. Αυτές οι πτήσεις θα ξεπερνούν τις 19 ώρες, και αν όλα πάνα καλά, θα καταστούν οι μεγαλύτερες απευθείας πτήσεις στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή