Σε νέα ύψη ρεκόρ εκτόξευσε η ενεργειακή κρίση τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 45,8% τον Αύγουστου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 139% σε επίπεδο έτους και κατά 20,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Εκτινάχθηκαν κατά 37,2% οι τιμές παραγωγού, ελέω ενέργειας

Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών παρέμειναν αμετάβλητες από τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του σύντομα, για να αρχίσει να αποκλιμακώνεται.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα στις αποθήκες φυσικού αερίου

Ακόμη, ενώ οι τιμές στα βασικά χημικά, στα λιπάσματα και στις αζωτούχους ενώσεις συνέχισαν να αυξάνονται απότομα, οι τιμές της ξυλείας κατά 12%.

Στήριξη στις εταιρείες ενέργειας

Σε μια προσπάθεια να προλάβει ένα κύμα αφερεγγυότητας σε ολόκληρο τον ενεργειακό τομέα της Ευρώπης, η γερμανική κυβέρνηση ανήγγειλε το προηγούμενο διάστημα ότι θα στηρίξει τις εταιρείες ενέργειας με 67 δισ. ευρώ.

Ακόμη, στις 16 Σεπτεμβρίου το Βερολίνο έθεσε υπό καθεστώς εποπτείας τη θυγατρική στη Γερμανία του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, με το διυλιστήριο PCK (Schwedt) να περνάει στον έλεγχο της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής.

Το συγκεκριμένο διυλιστήριο, έχει κομβικό ρόλο στον ανεφοδιασμό του Βερολίνου με καύσιμα, ενώ μέχρι τώρα ήταν υπό τον πλειοψηφικό έλεγχο της Rosneft Deutschland, δοκιμάζοντας την αποφασιστικότητα της Γερμανίας, ως προς τον τερματισμό των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή