Ο υπερδιπλασιαμός των τιμών της ενέργειας εκτίναξε τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ιστορικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 37,2% σε ετήσια βάση, ακολουθώντας αντίστοιχες αυξήσεις κατά 32,7% τον Ιούνιο και κατά 33,6% τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Νέα χρέωση 0,59 ευρώ ανά μεγαβατώρα – Για την εισαγωγή φυσικού αερίου

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 5,3%. Πρόκειται, επίσης, για τη μεγαλύτερη αύξηση από μήνα σε μήνα που έχει καταγραφεί.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Στο 7,6% ο πληθωρισμός

Ανατιμήσεις 163,8% στο φυσικό αέριο

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 105,0% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό αποδίδεται στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου, κατά 163,8% σε ετήσια βάση, καθώς και στην αύξηση κατά 125,4% στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενδεικτικό της επιβάρυνσης που επιφέρουν τα καύσιμα είναι το γεγονός ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού χωρίς την ενέργεια αυξήθηκε κατά 14,6% σε ετήσια βάση.

Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκαν 19,1% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σημαντική αύξηση σημείωσαν οι τιμές στα μέταλλα κατά 24,1%.

Τέλος, οι τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 16,2% σε ετήσια βάση, οι τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 10,9% και οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 8,0%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή