Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το μέλλον της Attica Bank, καθώς μετά την παράδοση του πορίσματος για το κόστος εξυγίανσης του ισολογισμού της από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, οι βασικοί της μέτοχοι καλούνται να συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα κεφαλαιακής της ενίσχυσης.
Ο λόγος γίνεται για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που κατέχει το 63% των μετοχών της και τον ιδιώτη μέτοχο, την κοινοπραξία κοινοπραξία ΤΜΕΔΕ – Ellington.
Οι δύο πλευρές θα πρέπει άμεσα να αποφασίσουν για τα χρήματα που θα εισφέρουν στην αναγκαία αύξηση κεφαλαίου, η οποία σύμφωνα με ορισμένες πηγές θα φτάσει τα 450 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για αναγκαία συνθήκη προκειμένου η διοίκησή της να καταλήξει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που θα οδηγήσει την τράπεζα ξανά στην κανονικότητα και να τον παρουσιάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, που ως επόπτης θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τη υλοποίηση του πλάνου.

H ανακοίνωση της Τράπεζας

Με ανακοίνωσή της το πρωί της Τρίτης, η διοίκηση της Attica Bank ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι η διαδικασία υλοποίησης των πράξεων κεφαλαιακής ενίσχυσης της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Στο πλαίσιο αξιολόγησης της στρατηγικής της Τράπεζας για ενδεχόμενη συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «ΗΡΑΚΛΗΣ 2», ολοκληρώθηκε σήμερα η λήψη, από τον διεθνή οίκο παροχής πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, των προκαταρκτικών εκθέσεων πιστοληπτικής αξιολόγησης για ομολογίες υψηλής σειράς εξόφλησης των τιτλοποιήσεων ΜΕΑ Omega, Astir 1 και Astir 2 που θα λαμβάνουν την απαιτούμενη από το Πρόγραμμα βαθμίδα BB-» σημείωσε σχετικά.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, η Διοίκηση της Τράπεζας θα προβεί, με βάση το σύνολο των πληροφοριών και τα διαθέσιμα σενάρια, σε αξιολόγηση των εναλλακτικών επιλογών για σκοπούς κατάρτισης αφενός του πλάνου κεφαλαιακών ενεργειών, αφετέρου του επιχειρηματικού σχεδίου, σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα προς επένδυση κεφάλαια των βασικών της μετόχων».
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις