Σε μια περίοδο που οι αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν να διατηρήσουν τα ταλέντα τους, και αντιστοιχούν δύο θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο, εκτός από τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές υπάρχει άλλη μια παράμετρος, η οποία μπορεί να στερήσει στελέχη από μία επιχείρηση: η άποψή τους για τις αμβλώσεις.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε η επενδυτική πλατφόρμα Ellevest, το 44% των γυναικών δήλωσαν ότι θα εγκατέλειπαν την τρέχουσα εργασία τους εάν οι απόψεις του εργοδότη τους για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Υπηρεσίες άμβλωσης σε γυναίκες που έχουν αποστρατευτεί προσφέρει η κυβέρνηση 

Το ποσοστό ανεβαίνει στο 56% για τις millennial γυναίκες, οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα στο εργατικό δυναμικό. Περίπου ένας στους τρεις, ή το 35% των εργαζομένων είναι millennials.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους σχεδόν 2.500 ερωτηθέντες είπαν επίσης ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την κατάργηση των αμβλώσεων επηρέασε την οικονομική τους νοοτροπία.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε δύο νομοσχέδια που νομιμοποιούν τις αμβλώσεις

Οι δεσμεύσεις των εταιρειών

Υπενθυμίζεται ότι έκτοτε πολλές εταιρείες έχουν υποσχεθεί να πληρώσουν για τα έξοδα ταξιδιού και για ό,τι άλλο χρειάζεται προκειμένου εργαζόμενοί τους να μεταβαίνουν σε άλλη πολιτεία προκειμένου να υποβληθούν σε άμβλωση.

Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg ότι οι άνθρωποι που ζουν σε πολιτείες στις οποίες απαγορεύονται οι αμβλώσεις πρέπει να διανύσουν κατά μέσο όρο 556 μίλια για να λάβουν φροντίδα.

Ορισμένες από τις απαγορεύσεις σε αυτές τις πολιτείες έχουν από τότε αμφισβητηθεί στο δικαστήριο. Η άμβλωση απαγορεύεται επί του παρόντος σε 14 πολιτείες.

«Η οικονομική υγεία των γυναικών είναι αυτή τη στιγμή η χειρότερη που ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε σε δελτίο τύπου η επικεφαλής ερευνών της Ellevest , Κέιτ Σάλιβαν. Τόνισε ότι η πανδημία Covid-19 και ο πληθωρισμός αποτελούν βασικούς μοχλούς της οικονομικής ανασφάλειας των γυναικών και πρόσθεσε ότι το νέο τοπίο των αμβλώσεων «θολώνει» το οικονομικό μέλλον πολλών γυναικών.

«Δεν είναι περίεργο ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει πέσει, ακόμη και όταν οι γυναίκες επιστρέφουν στο εργατικό δυναμικό», είπε η Σάλιβαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή