Σε δράση διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια, προχωρούν οι επαγγελματίες της εστίασης στη βελγική πρωτεύουσα, με σύνθημα «Οι Βρυξέλλες στο σκοτάδι» και χρόνο κινητοποίησης από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Την ιδέα εμπνεύστηκε το εστιατόριο Liesse, έχει τίτλο «οι Βρυξέλλες στο σκοτάδι» και ήδη αρκετές είναι οι επιχειρήσεις εστίασης που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν.

Διαβάστε επίσης: Βέλγιο:Το 64% των πολιτών ανησυχεί ότι δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στους αυξημένους λογαριασμούς στην ενέργεια

Βραδιές χωρίς φυσικό αέριο ή ρεύμα

Στην πράξη, αυτά τα εστιατόρια θα προσφέρουν βραδιές χωρίς φυσικό αέριο ή ρεύμα. Υπό το φως των κεριών, αυτοί οι χώροι σκοπεύουν να καλωσορίσουν θερμά τους καταναλωτές διαμαρτυρόμενοι για τις υπέρογκες τιμές της ενέργειας και καλώντας τους σε συζητήσεις περιβαλλοντικές και κοινωνικές.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Νωρίτερα θα σβήνουν τα φώτα στο μουσείο του Λούβρου και στις Βερσαλλίες

«Covid και εγκλεισμοί, έλλειψη προσωπικού, πληθωρισμός και τώρα λογαριασμοί φυσικού αερίου και ρεύματος που είναι πολύ υψηλοί… Τα μπαρ και τα εστιατόρια των Βρυξελλών τα καταφέρνουν δύσκολα, αλλά συνεχίζουν να σας καλωσορίζουν με πόρτες ανοιχτές», αναφέρει στο Instagram το εστιατόριο Liesse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή