Ως ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ και τις χιλιάδες ψηφοφόρους και μέλη του αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, χαρακτήρισε την υπόθεση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο επικεφαλής του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Αναφερόμενος στα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ως «μια εθνική υπηρεσία πληροφορίων που μετατρέπεται σε έναν παρακαμπτικό μηχανισμό και μία κυβέρνηση η οποία εκθέτει την χώρα διεθνώς και μας γυρνάει πολλές δεκαετίες πίσω ακόμη».

Όσον αφορά για το θέμα της εξεταστικής επιτροπής εξήγησε: «Oλα τα κόμματα ψήφισαν στο να γίνει εξεταστική επιτροπή πλην της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισε παρών. Άρα αυτό έδειξε από την αρχή την διάθεση της κυβέρνησης στην πρόθεση ή μη να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση».

Απόπειρα συγκάλυψης

Κατά τον Μ. Κατρίνη, «η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση, αποτρέπει μάρτυρες από το να μιλήσουν, απειλεί με την έννοια του απορρήτου όσους ξέρουν. Μάλιστα με προειδοποιητικές δηλώσεις που λένε ότι όποιος σπάσει το απόρρητο κινδυνεύει με ποινικές ευθύνες και φτάνουμε σε καταστάσεις όπου ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησης του, αποδεικνύεται πρώτον ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεύτερον ότι το αρχείο που αφορά και την αιτιολογία και το περιεχόμενο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη δεν υπάρχει και έχει καταστραφεί.»

Αναζήτηση ποινικών ευθυνών

«Πέρα από τις πολιτικές ευθύνες είναι σαφές ότι θα αναζητηθούν και πιθανές ποινικές ευθύνες», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης και υπενθύμισε ότι «στην πρόταση που καταθέσαμε για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, λέμε να αναζητηθούν πολιτικές και άλλες ευθύνες προσώπων ακόμη και του πρωθυπουργού».

Αυτόνομη πορεία

Αναφερθείς στο θέμα των εκλογικών συνεργασιών σημείωσε:

«Έχουμε ξεκαθαρίσει, όχι με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά πολύ καιρό πριν, ότι έχουμε αυτόνομη πορεία και αυτόνομή στρατηγική και ότι δεν προσφερόμαστε ως βοηθητικός κυβερνητικός εταίρος. Εμείς λοιπόν επιμένουμε, ότι βάση της δικής μας πρότασης θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να μας πουν εάν συμφωνούν ή όχι. Συνεχίζουμε λοιπόν την αυτόνομή πορεία ότι και να λένε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία εμείς έχουμε την δική μας στρατηγική και θεωρούμε ότι αυτή θα επιδοκιμαστεί από τους πολίτες το βράδυ των εκλογών.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οικονομική Αστυνομία: Σειρά παραβάσεων σε επιχειρήσεις εμπορίας scrap
Επικαιρότητα |

Συνεχίζεται το «σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις εμπορίας scrap

Ελέγχους σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap) για την τήρηση, μεταξύ άλλων, της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας, πραγματοποίησαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 1 έως 2 Δεκεμβρίου 2022, σε περιοχές της Αττικής και των Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς υπηρεσιών […]