Σε νέα «πίστα» ανεβαίνει η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng καθώς κυκλοφόρησε το πιο ακριβό αυτοκίνητό της μέχρι σήμερα, το οποίο κοστολογείται από 309.900 γουάν (44.270 δολάρια) έως 469.000 γουάν.

Το τελευταίο αυτοκίνητο της Xpeng, το G9 SUV, θα αρχίσει να παραδίδεται στους αγοραστές του στην Κίνα, από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Το «φρένο» στις παραδόσεις «έριξε» τις μετοχές 3 κινεζικών εταιρειών

Το συγκεκριμένο εύρος τιμών καθιστά το SUV της Xpeng γενικά φθηνότερο από τις νέες προσφορές ανταγωνιστικών μοντέλων, αυτό το φθινόπωρο, της Nio και της Li Auto. Το ES7 της Nio πωλείται από 468.000 γιουάν έως 548.000 γιουάν, ενώ το Li 9 της Li Auto πωλείται στα 459.800 γιουάν.

Το G9 είναι επίσης φθηνότερο από το Model Y της Tesla, ένα μεσαίου μεγέθους SUV που ξεκινά από τα 316.900 γιουάν.

Ωστόσο, τα προηγούμενα αυτοκίνητα της Xpeng είχαν τιμές που κινούνταν σε πολύ χαμηλότερο εύρος.

Διαβάστε επίσης: Mπορεί να ξεμείνει από ενέργεια η μεγάλη ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων πριν καν αυτή ξεκινήσει πραγματικά;

Best-seller

Το best-seller της εταιρείας, μέχρι στιγμής, το sedan P7, κοστίζει μεταξύ 239.900 γιουάν και 387.900 γιουάν ανάλογα με την εμβέλεια της αυτονομίας που προσφέρει. Το άλλο σεντάν της εταιρείας, το P5, πωλείται έναντι 179.900 γιουάν.

Το αρχικό SUV της Xpeng, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο μόνο ως αναβαθμισμένο μοντέλο που ονομάζεται G3i, κυμαίνεται από 181.900 γιουάν έως 201.900 γιουάν.

Κατ’ αντιστοιχία, τα σεντάν της Nio πωλείται από 328.000 γιουάν έως 536.000 γιουάν και το Model 3 της Tesla ξεκινά από 279.900 γιουάν, μετά τις ισχύουσες επιδοτήσεις.

Η BYD, ο κυρίαρχος ηγέτης στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, διαθέτει αυτοκίνητα σε ακόμη χαμηλότερο εύρος τιμών. Το δημοφιλές σεντάν Han της εταιρείας κυμαίνεται από 214.800 γιουάν, μετά από επιδοτήσεις, σε 329.800 γιουάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.