Σε ανάκληση σχεδόν 1,1 εκατομμυρίου οχημάτων της στις ΗΠΑ προχωρά η Tesla εξαιτίας ενός προβλήματος στο σύστημα αυτόματης αναστροφής παραθύρων. Συγκεκριμένα, σε κάποια οχήματα, ενδέχεται το εν λόγω σύστημα να μην αντιδρά σωστά μετά την ανίχνευση εμποδίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσ στην Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ότι θα πραγματοποιήσει μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού του συστήματος αυτόματης αντιστροφής παραθύρων. Η ανάκληση καλύπτει ορισμένα οχήματα Model 3 2017-2022, Model Y 2020-2021 και Model S και Model X 2021-2022.

Διαβάστε επίσης: Τesla: Αναβάθμισε την παραγωγική ικανότητά της στο εργοστάσιο της Σαγκάης

Η Tesla επισήμανε δε ότι δεν ήταν σε γνώση της τυχόν αξιώσεις εγγύησης, αναφορές πεδίου, ατυχήματα, τραυματισμοί ή θάνατοι που σχετίζονται με την αιτία της ανάκλησης των οχημάτων της.

Η NHTSA είπε ότι ένα παράθυρο που κλείνει χωρίς το κατάλληλο σύστημα αυτόματης αναστροφής μπορεί να ασκήσει υπερβολική δύναμη προκαλώντας τραυματισμό στον οδηγό ή σε συνεπιβάτη του. Πρόσθεσε δε ότι τα οχήματα απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις ενός ομοσπονδιακού προτύπου ασφάλειας στα ηλεκτρικά παράθυρα.

Διαβάστε επίσης: Λίθιο: Στο κυνήγι του «πράσινου μετάλλου» ο πλανήτης

Πώς εντοπίστηκε το πρόβλημα

Η Tesla ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια δοκιμών του συγκεκριμένου συστήματος τον Αύγουστο, υπάλληλοί της εντόπισαν προβλήματα στην απόδοση του συστήματος αυτόματης αντιστροφής παραθύρων που είχε «μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες διακυμάνσεις ως απάντηση στον εντοπισμό εμποδίου».

Μετά από εκτεταμένες πρόσθετες δοκιμές, η Tesla διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν πληρούσε τις απαιτήσεις και για αυ΄το προχώρησε σε ανάκληση ενός μεγάλου αριθμού οχημάτων της.

Η Tesla είπε ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου, τα οχήματα στην παραγωγή και στην προ-παράδοση έλαβαν μια ενημέρωση λογισμικού που ρυθμίζει τη λειτουργία ηλεκτρικού παραθύρου στις απαιτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί