Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί στη Νέα Υόρκη και έθεσε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Ανησυχεί

Ο ΟΗΕ ανησυχεί «για τις αναφορές για ειρηνικές διαδηλώσεις που αντιμετωπίζονται με υπερβολική χρήση βίας που οδηγεί σε δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Στέφαν Ντούρατζιτς.

Διαβάστε επίσης:  Ιράν: Τι κάνει η Aστυνομία Ηθών;

«Καλούμε τις δυνάμεις ασφαλείας να μην προχωρούν σε χρήση περιττής ή δυσανάλογης βίας και απευθύνουμε έκκληση σε όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση», πρόσθεσε.

Ιράν: Ο στρατός απειλεί να βγει στους δρόμους

Ο ιρανικός στρατός προειδοποίησε σήμερα ότι θα «αντιμετωπίσει τους εχθρούς» για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση, καθώς γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας που βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών και 36 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι «αυτές οι απέλπιδες ενέργειες εντάσσονται στη σατανική στρατηγική του εχθρού για την αποδυνάμωση του ισλαμικού καθεστώτος».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα