Κάτω και από τις 790 μονάδες κινείται αυτή την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τις άμυνες παρά τη συνεχή πτώση των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,38%, στις 787,11 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η απώλεια των 800 μονάδων στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς ήταν το τελευταίο προπύργιο ανοδικότητας. Πλέον βρίσκεται σε αρνητική ζώνη, ακολουθώντας και το πτωτικό κομμάτι που δείχνει τον δρόμο για τις 770. Όπως και στο παρελθόν η αποδυνάμωση των συναλλακτικών όγκων θα μας δώσει μια πρώτη ένδειξη βραχυπρόθεσμης αντίστροφής της τάσης.

Αυτό που επισημαίνουν πλέον οι περισσότεροι αναλυτές, παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις στο ταμπλό έχουν υποχωρήσει σημαντικά, με την κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται κάτω από τα 60 δισ. ευρώ, ουδείς μπορεί να μιλήσει για ευκαιρίες. Και αυτό γιατί το ΧΑ παραμένει προσδεμένο στην τάση των ξένων αγορών, αναζητώντας επίπεδα που θα συνιστούν υπερβολή για μια τοπική αντίδραση ή κάποιο νέο αποφασιστικής σημασίας (λήξη πολέμου, αποκλιμάκωση πληθωρισμού κλπ) για να επιστρέψει με μεγαλύτερη ψυχραιμία στα θεμελιώδη των επιχειρήσεων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Quest, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Eurobank, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΟΛΠ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Motor Oil, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΟΤΕ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα, σε θετικό έδαφος, αλλά με μικρά κέρδη, βρίσκονται οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Σαράντης και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών