Την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί επαναβεβαίωσαν τα κράτη μέλη της ΕΕ που συμμετέχουν στον μηχανισμό ολοκληρωμένης αντιμετώπισης πολιτικών κρίσεων (IPCR).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ, που τη Δεύτερα συγκάλεσε στην Πράγα συνάντηση του μηχανισμού σε επίπεδο πρέσβεων, οι εκπρόσωποι των κρατών μελών συμμετείχαν σε μια εξαιρετικά ουσιαστική και χρήσιμη συζήτηση με εμπειρογνώμονες από μια σειρά σχετικών θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Frontex και της ΕΥΕΔ.

Ανησυχία

Οι πρεσβευτές χαιρέτισαν την ενημέρωση που παρείχαν οι ειδικοί και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και την κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας. Επανέλαβαν την από κοινού αποφασιστικότητα να παράσχουν όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η Επιτροπή κλήθηκε να συνεχίσει να εργάζεται για σχετικές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης της μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας και της συνεχούς στρατιωτικής υποστήριξης μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης. Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, οι πρεσβευτές κάλεσαν επίσης την Επιτροπή να παρακολουθήσει, να αξιολογήσει και, εάν είναι απαραίτητο, να ενημερώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις θεωρήσεις που εκδόθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες για την ασφάλεια των κρατών μελών.

Ετοιμότητα

Τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να συναντώνται στο πλαίσιο του μηχανισμού IPCR για να εργαστούν για την ετοιμότητα το χειμώνα που έρχεται, τόσο με σκοπό να στηρίξουν την Ουκρανία όσο και να διασφαλίσουν τα επίπεδα ετοιμότητας της ίδιας της ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα