Με την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα έκλεισε οριστικά ο φάκελος για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens που επί χρόνια απασχόλησε τη δικαιοσύνη.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών ύστερα από πολύμηνη διαδικασία αποφάνθηκαν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι που κάθισαν στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αντιμετωπίζοντας τη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα  μαύρου χρήματος) είναι αθώοι.

Συγκεκριμένα, οι 20 από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ για τους περισσότερους κρίθηκε ότι έπρεπε να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη για τις πράξεις που έχουν τελεστεί έως το 2002 λόγω παραγραφής.

Για το Χρήστο Καραβέλα που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να φυγοδικεί, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί ποινή κάθειρξης 15 ετών από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δεν εξετάστηκε η ποινική του μεταχείριση καθώς δεν ασκήθηκε από την πλευρά του έφεση. Επίσης, απόφαση δεν εκφωνήθηκε και για έναν ακόμα κατηγορούμενο ο οποίος πλέον έχει από αποβιώσει.

Αναλυτικά η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, έχει ως εξής:

Μιχαήλ Χριστοφοράκος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Πρόδρομος Μαυρίδης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Αλέξανδρος Αθανασιάδης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Karl Friedrich Eduard PIERER Von ESCH: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Thomas GANSWINDT: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Jörg Michael KUTSCHENREUTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Reinhard Herbert SIEKACZEK: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Wolfgang Paul Wilhelm RUDOLPH: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Heinz Wolfgang Ernst Keil Von JAGEMANN: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Franz Joseph RICHTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Γιώργος Σκαρπέλης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Νικόλαος ΝΙΝΤΟ: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Γιώργος Αργυρόπουλος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Δημήτριος Κουβάτσος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Παναγιώτη Νικάκη: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Γιώργος Καλδής: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Αλέξανδρος Λέτσας: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Φάνης Λυγινός: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Jean Claude OSWALD: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Μάρθα Δημητριάδη-Καραβέλα: Αθώα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας