Με τον ενεργειακό κλάδο στη Wall Street να καταρρέει την Παρασκευή, απόρροια των φόβων για εγκαθίδρυση καθεστώτος ύφεσης στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, η μετοχή της Marathon Oil (NYSE:MRO) αντιμετώπισε προβλήματα, κλείνοντας στο -10,94%.

Και μάλιστα, αφενός το κλείσιμο κοντά στα χαμηλά ημέρας με βαριούς όγκους, αφετέρου η απώλεια της μεσοπρόθεσμης ανοδικότητας, δίνει την αίσθηση μιας πραγματικής αναστάτωσης, με το περασμένο 18μηνο να συντήρησε αλώβητο το επενδυτικό ενδιαφέρον, υπενθυμίζοντας ότι κέρδισε πάνω από 600% στη μεγάλη αυτή κίνηση.

Πλέον, και με αντίσταση τα 24,50, φαίνεται να κινείται προς τα 15,20, που συνιστούν και το κάτω όριο της σχηματισθείσας πτωτικής τάσης, με την έξοδο, προς το παρόν, πάνω από 28 σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Χρηματοοικονομικά η εταιρεία έχει δικαιολογήσει με τον καλύτερο τρόπο την προαναφερθείσα ισχυρή άνοδο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς κατάφερε να υπερμεγεθυνθεί τόσο σε κύκλο εργασιών όσο και σε κερδοφορία. Για το β’ τρίμηνο και για 4 συνεχόμενο, σημείωσε αύξηση τζίρου κατά 73% σε ετήσια βάση στα 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια, με εντυπωσιακή λειτουργική κερδοφορία +341%, τα οποία δεν πέρασαν αυτούσια στους μετόχους λόγω της πτωχής μερισματικής πολιτικής (1,32% ετήσια), παρατηρώντας παράλληλα τη γενναία τέτοια των υπολοίπων πετρελαϊκών.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets
O πρώην CEO της FTX σπάει τη σιωπή του: «Δεν εκμεταλλεύτηκα εν γνώσει μου κεφάλαια πελατών»
CoinDesk |

Σπάει τη σιωπή του ο πρώην CEO της FTX για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη, ο Sam Bankman-Fried εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου του, αλλά επέμεινε στην αφήγηση ότι επρόκειτο για ένα στοίχημα που πήγε στραβά.