Να σπάσει το τετραήμερο πτωτικό σερί προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον πρώτο στόχο να είναι η ανάκτηση των 800 μονάδων, ώστε να δημιουργήσει μία ικανή απόσταση ασφαλείας από τα χθεσινά χαμηλά των 783 μονάδων. Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα στις 802,83 μονάδες, με κέρδη 1,27%, με τον τζίρο σαφώς βελτιωμένο στα 7 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η «συνοδεία» της αντίδρασης με λίγο καλύτερες συναλλαγές αφήνει μια θετική αίσθηση στην αγορά ότι μπορεί να έχει διάρκεια και να διαγράψει μέρος (τουλάχιστον) των απωλειών του Σεπτεμβρίου, στις, τρεις συν σήμερα, συνεδριάσεις που απομένουν. Σήμερα το ΧΑ έχει και τη βοήθεια του βελτιωμένου κλίματος στις διεθνείς αγορές, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως pivot αλλαγή, καθώς όλοι οι καταλύτες της πρόσφατης πτώσης παραμένουν σε ισχύ.

Και αυτό που επισημαίνεται από τους περισσότερους αναλυτές είναι ότι σταδιακά οι αγορές εισέρχονται σε ένα δύσκολο εξάμηνο κατά το οποίο θα δει η ευρωπαϊκή οικονομία τις πραγματικές επιδράσεις της αύξησης του ενεργειακού κόστους, αλλά και της σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών από τις κεντρικές τράπεζες. Και σε αυτό το περιβάλλον η τάση σε πιο αμυντικές θέσεις θα είναι κυρίαρχη στην πλειονότητα των χαρτοφυλακίων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Λάμδα, Εθνική, Μυτιληναίος, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Eurobank, Βιοχάλκο, Motor Oil και Τιτάν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανόδου, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Quest. Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους