Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, εμφανίζοντας έντονη νευρικότητα μετά την απότομη πτώση της Δευτέρας, όταν και ακολούθησαν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ειδικά στην αγορά συναλλάγματος.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,61% και ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,7%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,25%. Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε άνοδο 0,26% και ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 0,314% υψηλότερα.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: 4η συνεχόμενη πτωτική ημέρα με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,62%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,74%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng έχασε 1,06%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να υποχωρεί 1,7%.

Η Κίνα στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο των αγορών ήταν η πολιτική της Κίνας κατά της Covid, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πιθανή χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών. Μια τέτοια προοπτική θα οδηγήσει την οικονομική δραστηριότητα νθα ανακάμψει, κάτι που προμηνύει θετική ώθηση για το χρηματιστήριο, σύμφωνα με τον Jun Bei Liu, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Tribeca Investment Partners.

Την ίδια ώρα, η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη ολόκληρου του 2022 για την περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού στο 3,2%, από 5% προηγουμένως. «Η επιβράδυνση της ανάπτυξης οφείλεται κυρίως στην Κίνα», ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα, προσθέτοντας ότι το 2022 η ανάπτυξη θα είναι στο 2,8% από 5% και το 2023 στο 4,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές