Επαφές με τραπεζίτες, στελέχη ασφαλιστικών ομίλων και asset managers του City είχε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουαρτένγκ προσπαθώντας να τους καθησυχάσει για την αναταραχή των προηγούμενων ημερών. Δήλωσε δε, πεπεισμένος πως η οικονομική στρατηγική που δρομολογεί η κυβέρνηση θα λειτουργήσει και θα αποδώσει καρπούς

Αποκάλυψε δε, πως έχει καθημερινές συναντήσεις με το διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι με στόχο να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για να σταθεροποιήσουν και πάλι τη βρετανική αγορά και τη στερλίνα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί βυθίζεται η στερλίνα; 

Να καθησυχάσει την αγορά 

Σημειωτέον πως η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και επρόκειτο να εστιάσει σε ρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία του City, όμως η αναταραχή των προηγούμενων ημερών άλλαξε την ατζέντα, με τον νέο υπουργό Οικονομικών να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να καθησυχάσει τα στελέχη της επιχειρηματικής αγοράς της χώρας για τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης Τρας.

«Είμαστε βέβαιοι για την μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για την ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης μέσα από φορο-ελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο της προσφοράς» τόνισε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε δε, τη δέσμευση της κυβέρνησης στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας. «Είμαστε δεσμευμένοι στη δημοσιονομική πειθαρχία και δεν θα ανοίξουμε και πάλι το ζήτημα της αναθεώρησης των δαπανών».

Σχολίασε δε, πως οι κινήσεις αυτές ήρθαν σαν αποτέλεσμα των δύο εξωγενών σοκ που πλήττουν την οικονομία, την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανακοίνωσε δε, πως τον επόμενο μήνα το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει ένα πακέτο ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων για τον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της χώρας προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη και κίνητρα για νέες επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη