H μετοχή της Kraft Heinz (NASDAQ:KHC) συμπεριφέρθηκε αμυντικά στο πρόσφατο δύσκολο κομμάτι της Wall Street, χάνοντας “μόλις” 5% από τις αρχές του έτους, παρουσιάζοντας μια εικόνα μεσοπρόθεσμης συσσώρευσης.

Τα τρέχοντα επίπεδα των 34 δολαρίων συνιστούν τη στήριξη από όπου θα δικαιολογείτο μια αντίδραση, αρχικά προς τα 36 που οριοθετούν το πτωτικό βραχυπρόθεσμο σκέλος, και έπειτα προς τα 45 που λειτουργούν ως μεσοπρόθεσμη αντίσταση εντός του προαναφερθέντος σχηματισμού. Η έξοδος από αγοραστικές θέσεις βρίσκεται κάτω από τα 32,80 σε ημερήσιο κλείσιμο, κάτι που θέλει την προσοχή του, διότι ενδεχόμενη απώλεια του επιπέδου θα ανοίξει τον δρόμο για το επίπεδο των 20 δολαρίων.

Χρηματοοικονομικά, η εταιρεία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει υφεσιακά προβλήματα, καθώς διατηρεί σταθερό τζίρο για τουλάχιστον 7 τρίμηνα με μεταβολές +-2% πέριξ των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσδίδοντας εξάλλου και ένα βαρύ εταιρικό προφίλ. Η κερδοφορία επίσης δεν παρουσιάζει έντονες αυξομειώσεις, ωστόσο έντονα επηρεασμένη από την εποχικότητα και αχίλλειο πτέρνα το δ’ τρίμηνο κάθε έτους. Η μερισματική απόδοση είναι ικανοποιητικότατη, στο 4,72% ετήσιο, με payout ratio άνω της μονάδας στο 130,43%, με λόγο τιμής προς κέρδη ανά μετοχή στο 27,65.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News