Στο 10% έφθασε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τιμή του τα τελευταία 70 χρόνια. Ανάλογα μεγέθη είχαν σημειωθεί μόνο για την Δυτική Γερμανία, κατά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του ’70.

Η αύξηση αυτό είναι δε η μεγαλύτερη από την ημέρα που καθιερώθηκε το ευρώ πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, και ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, καθώς έληξαν τα προσωρινά κυβερνητικά μέτρα και με την ενεργειακή κρίση να επιδεινώνεται στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Με το πρώτο κρύο, εκτινάχθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου

Ο ρόλος του ενιαίου εισιτηρίου

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν ακόμη στο 7,9% και εκτιμάται ότι εκτοξεύθηκε και λόγω της εκπνοής της ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου για όλα τα ΜΜΕ κόστους 9 ευρώ/μήνα και της έκπτωσης στα καύσιμα.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Δυσοίωνες προβλέψεις οικονομικών ινστιτούτων – «Πληθωρισμός, ύφεση, απώλεια ευημερίας»

Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άλμα 10,9% από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας την άνοδο κατά 8,8% του Αυγούστου.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα θέσει πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, μια κίνηση που θα μπορούσε να τιθασεύσει τον πληθωρισμό στο μέλλον. Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς θα δανειστεί τουλάχιστον 150 δισεκατομμύρια ευρώ (146 δισεκατομμύρια δολάρια) για την πρωτοβουλία, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή