Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC), Rostin Behnam, δήλωσε την Τετάρτη ότι η ρύθμιση υπό την ηγεσία της CFTC θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής ώθησης στην τιμή του bitcoin.

Ο Behnam έχει υποστηρίξει σταθερά την ανάγκη να παρέχεται στους συμμετέχοντες στην αγορά ρυθμιστική σαφήνεια – κάτι που πολλοί στον κλάδο της κρυπτογράφησης έχουν υποστηρίξει ότι λείπει. Για χρόνια, η CFTC και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) διαπληκτίστηκαν για τον ρόλο της κορυφαίας ρυθμιστικής αρχής για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, και οι δύο απρόθυμες να εκδώσουν πολλές επίσημες οδηγίες για τις εταιρείες κρυπτογράφησης, επιλέγοντας αντ’ αυτού να δημιουργήσουν ρυθμιστικό προηγούμενο μέσω ενεργειών επιβολής.

Ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο, υποστήριξε ο Behnam, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την είσοδο θεσμικών επενδυτών στην αγορά.

Ένα διακομματικό νομοσχέδιο που εισήχθη από τους ηγέτες της Επιτροπής Γεωργίας της Γερουσίας, η οποία εποπτεύει την CFTC, θα την «στέψει» ως την κύρια ρυθμιστική αρχή για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, επεκτείνοντας την αρμοδιότητα του οργανισμού να επιβλέπει τις αγορές κρυπτογράφησης και απαιτώντας από τις επιχειρήσεις συναλλαγών κρυπτογράφησης να εγγραφούν στην CFTC – αν και δεν κατάφερε να καθορίσει ρητά πού τελειώνει η αρμοδιότητα του ενός οργανισμού και πού αρχίζει η αρμοδιότητα του άλλου.

Ο Behnam δήλωσε την Πέμπτη ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μια διάταξη που θα επιτρέψει στον ταμειακά ταλαιπωρημένο οργανισμό να επιβάλλει τέλη στις ρυθμιζόμενες οντότητες – κάτι που, όπως υποστήριξε ο Behnam, θα είναι κρίσιμο εάν η CFTC πρόκειται να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ρύθμισης της κρυπτογράφησης.

Η μάχη της CFTC με τα διπλά ζητήματα της δικαιοδοσίας επί των αγορών κρυπτογράφησης και του συγκριτικά μικρού προϋπολογισμού λειτουργίας της έχει επηρεάσει την ικανότητά της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά εγκληματικές ενέργειες μέσω κρυπτογράφησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News