Projects, που δίνουν στους πολίτες ευκαιρίες να επενδύσουν τα χρήματά τους σε tokens ή να αγοράσουν αναμνηστικά, που σχετίζονται με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, δημιουργούνται με ταχείς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, καθώς όπως σημειώνει και το ΣΕΠΕ, παγκόσμια γεγονότα μεγάλης εμβέλειας χρησιμοποιούνται συχνά ως δέλεαρ για πολλά επενδυτικά εγχειρήματα κρυπτονομισμάτων, με τον θάνατο της Βασίλισσας να μην αποτελεί εξαίρεση.

Οι ειδικοί της Kaspersky ανακάλυψαν πολλά επενδυτικά projects, που προσφέρουν crypto tokens και NFTs με το όνομα της Βασίλισσας Ελισάβετ II, «αποτίοντας – όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά – φόρο τιμής στην Αυτού Μεγαλειότητα». «Επειδή τέτοιοι ιστότοποι δημιουργήθηκαν αρκετά πρόσφατα, ενδέχεται να μην είναι ασφαλείς, επομένως τυχόν δεδομένα του crypto wallet, που εισάγουν οι χρήστες, ενδέχεται να κινδυνεύουν, εάν διαρρεύσει η βάση δεδομένων του ιστότοπου», σχολιάζει η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης – Kaspersky: 6 τρόποι με τους οποίους μπορούν να σας κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης

Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν σε ένα νέο token ή να αγοράσουν NFT, «αποτίοντας φόρο τιμής στην Αυτού Μεγαλειότητα». Στη μνήμη της μακροβιότερης βασίλισσας στον κόσμο, παρέχονται επίσης στους χρήστες αναμνηστικά νομίσματα ή μπλουζάκια, που απεικόνιζαν την Αυτού Μεγαλειότητα.

Οι περισσότεροι από τους ιστότοπους, όπου προσφέρονται τέτοια προϊόντα, είναι αρκετά καινούργιοι, επομένως με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς, ενώ κατά την πληρωμή ο χρήστης δεν μεταφέρεται σε ειδική ασφαλή σελίδα.

Διαβάστε επίσης – Κυβερνοασφάλεια: Γιγαντώθηκαν οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν κρυπτονομίσματα

Ασφάλεια δεδομένων

Ως αποτέλεσμα, τυχόν δεδομένα κάρτας, διευθύνσεις ή ονόματα χρηστών ενδέχεται να μην προστατεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι πληροφορίες μπορεί να κλαπούν από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, εάν η βάση δεδομένων του ιστότοπου παραβιαστεί. “Επομένως, όταν αγοράζετε οποιαδήποτε αναμνηστικά στο διαδίκτυο, επιλέξτε μόνο αξιόπιστα καταστήματα για αγορά. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη διεύθυνση του ιστότοπου του καταστήματος. Συχνά, οι απατεώνες δημιουργούν σελίδες phishing παρόμοιες με αυθεντικά διάσημα brands”, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Συστάσεις

Για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς, όταν κάνετε αγορές στο διαδίκτυο, η Kaspersky συνιστά στους χρήστες:

  • Για να προστατεύσετε τα δεδομένα και τα στοιχεία πληρωμών σας, καλό είναι να έχετε προηγουμένως βεβαιωθεί ότι η ηλεκτρονική σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς και πληρωμής είναι ασφαλής. Θα ξέρετε ότι η διεύθυνση URL της ιστοσελίδας ξεκινά με HTTPS αντί για το συνηθισμένο HTTP. Ένα εικονίδιο κλειδαριάς θα εμφανίζεται επίσης συνήθως δίπλα στη διεύθυνση URL και η γραμμή διευθύνσεων σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης θα είναι πράσινη. Εάν δεν το βλέπετε αυτό, μην προχωρήσετε.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας που παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου ασφαλείας της διεύθυνσης URL που επισκέπτεστε και έχει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξει οποιονδήποτε ιστότοπο σε προστατευμένο container για να αποτρέψει την κλοπή ευαίσθητων δεδομένων (όπως στοιχεία πληρωμής).
  • Βεβαιωθείτε ότι όλο το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο – ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα και διάφορες εφαρμογές λογισμικού (οι εισβολείς εκμεταλλεύονται τα κενά σε ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα για να αποκτήσουν πρόσβαση).
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News