Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν αρκετά μετριοπαθής σε σχέση με το παρελθόν, ακόμα και στις διατυπώσεις του κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ. Δεν ήταν «ο Τσίπρας του 2015», ούτε προβλήθηκε άλλο ένα «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και ούτε παρουσιάστηκαν ανεφάρμοστες προτάσεις με μόνη συζήτηση να γίνεται επί της ουσίας για το σχέδιό του περί επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Επιχείρησε να ισορροπήσει μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, να μην τρομάξει το αστικό σύστημα και τους πλούσιους με ρητορική για ακραία υπερφορολόγηση του μεγάλου πλούτου.

Εριξε γέφυρες στη μεσαία τάξη και στους συνταξιούχους με αναφορές περί ηθικής υποχρέωσης αποκατάστασης των αδικιών του παρελθόντος.

Ουσιαστικά έστελνε μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας ότι έχει κυβερνήσει, και άρα γνωρίζει και τις αντοχές της οικονομίας, τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και πόσο ανέχεται το εγχώριο αστικό σύστημα ορισμένες κινήσεις.

Εν όψει των εκλογών, επικρατεί μια πιο real politik στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας, με έναν Αλ. Τσίπρα που δείχνει να μη βιάζεται και να θέλει να εμπεδωθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό πως δεν έρχεται να γκρεμίσει τα πάντα, αλλά να εφαρμόσει μια πολιτική «άλλου δρόμου».

Η ζωή αλλάζει τα δεδομένα, οι συνθήκες είναι διαφορετικές πλέον και ο Αλ. Τσίπρας δείχνει αρκετά διαφοροποιημένος σε σχέση με το παρελθόν. Ακόμα και η αναφορά του στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέπληξε πολλούς.

Θα πείσει το εκλογικό σώμα; Θα φανεί στις εκλογές και κυρίως εάν θα πειστούν από την αναφορά του: «Είμαστε ώριμοι. Εχουμε κυβερνήσει. Υπάρχει και άλλος δρόμος».

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion