Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν τόσο οι ευρωαγορές (λ.χ. Eurostoxx50 -1.50%) όσο και η Wall Street στο pre market (τα ΣΜΕ του S&P500 στο -1,25%), το ΧΑ επέδειξε κρίσιμη ανθεκτικότητα, με μοναδικό μελανό σημείο τον χαμηλό τζίρο.

Έτσι, παρά το πρωινό αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, οι συντονισμένες ενέργειες των λίγων αγοραστών οδήγησαν σε θετικό έδαφος αλλά δυστυχώς σε κλείσιμο κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Κύριοι εκφραστές της ανοδικής προσπάθειας ήταν οι ΟΤΕ και ΜΥΤΙΛ τόσο από άποψή προσήμου όσο και από άποψη τζίρου, απορροφώντας συνολικά το 1/4 του συνολικού.

Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της ΕΥΑΠΣ που κατέρρευσε εξαιτίας των αδύναμων αποτελεσμάτων 6μήνου και τη συν αυτώ αντίδραση θεσμικών χαρτοφυλακίων, που αφορούν εξάλλου και στο μεγαλύτερο μέρος της μετοχικής βάσης της.

Η γενικότερη εικόνα δεν έχει αλλάξει, με τον ΓΔ να κοιτά το κλείσιμο της εβδομάδας και πάνω από τις 800, ώστε να συντηρηθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα των 2 τελευταίων ετών, καθώς ενδεχόμενη απώλεια των 785 που δοκιμάστηκαν τρεις φορές θα επιφέρει άμεση κίνηση προς τις 770 σε πρώτη φάση, και είσοδο του Δείκτη σε αρνητική περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets
O πρώην CEO της FTX σπάει τη σιωπή του: «Δεν εκμεταλλεύτηκα εν γνώσει μου κεφάλαια πελατών»
CoinDesk |

Σπάει τη σιωπή του ο πρώην CEO της FTX για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη, ο Sam Bankman-Fried εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου του, αλλά επέμεινε στην αφήγηση ότι επρόκειτο για ένα στοίχημα που πήγε στραβά.