«Ο Νίκος Ανδρουλάκης που ήταν και ο στόχος της παρακολούθησης, ήταν τελικά το μόνο πολιτικό πρόσωπο το οποίο κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή. Μια επιτροπή η οποία και θα έπρεπε -υπό κανονικές συνθήκες- να καλέσει όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες που θα έριχναν πραγματικά άπλετο φως στην υπόθεση», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η «συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή, δυστυχώς, ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου» για να καταλήξει ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ποιοι φέρουν την ευθύνη, από τη στιγμή που η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Κανείς δεν ξέρει ποιο άλλο πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο παρακολουθούνταν στη χώρα, επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε ακόμα:  «Όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ»

Σημείωσε επιπλέον ότι το «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζει να διεξάγει έρευνες, καλώντας όλους όσοι έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων ή εγκατάστασης παράνομού λογισμικού, εξαιτίας της έκτασης που το ζήτημα έχει λάβει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με επίκεντρο βεβαίως την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμα: Κατρίνης: Με την ίδια συνταγή της παροχολογίας ο κ. Τσίπρας

Για τις δημοσκοπήσεις

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις και κατά πόσο επηρεάζει το θέμα των υποκλοπών ο επικεφαλής της Κ.Ο. δήλωσε: «Εμάς μας απασχολεί πάνω από όλα, να χυθεί άπλετο φως σε ένα ουσιώδες ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών. Κατανοούμε ότι αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα, με την ακρίβεια, με τις τιμές της ενέργειας και τα εξαιρετικά σοβαρά θέματα επιβίωσης γενικότερα».

«Είναι θέμα αρχής ένα σύγχρονο κράτος το 2022, το οποίο θέλει να λειτουργεί με όρους φιλελεύθερης δημοκρατίας και να αποτελεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, να σέβεται πραγματικά τους θεσμούς, να υπερασπίζεται την διαφάνεια, και να προασπίζεται την Δημοκρατία. Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν μας γύρισαν απλώς στο 1990-93 – όπου πάλι είχαμε ανάλογες καταστάσεις με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Μητσοτάκη – αλλά μας γύρισαν την δεκαετία του 1960», κατέληξε.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως: «Tο ΠΑΣΟΚ εξαρχής ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει αυτοδύναμη πορεία και αυτόνομη στρατηγική».

Σχετικά με το περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη

Σε σχέση με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Πολυτεχνειούπολη ο Μιχάλης Κατρίνης είπε: « Δυστυχώς η εικόνα που είδαμε στην Πολυτεχνειούπολη με επεισόδια, με βία και τραμπουκισμούς, προσβάλουν όλα τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία -σημειωτέον- έχουν πολύ καλή κατάταξη σε παγκόσμια κλίμακα. Τα επεισόδια προσβάλουν την χώρα και μας προσβάλουν ως πολιτικό σύστημα».

«Εμείς είχαμε εξαρχής προειδοποιήσει ότι αυτό που η κυβέρνηση θεωρούσε ως λύση και μονόδρομο, ότι δηλαδή θα πατάξει την ανομία στα πανεπιστήμια με την πανεπιστημιακή αστυνομία –μετατρέποντας την σε “σύνθημα” για το πολιτικό της όφελος- θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται πως θα επέλυε. Θα πρέπει συλλογικά να βρούμε μια καλύτερη λύση», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα