Ο γενικός γραμματέας της γαλλικής Αρχής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης των τραπεζών, Ντομινίκ Λαμπουρέξ, είναι, κατά τη γαλλική εφημερίδα Les Échos, ο πιθανότερος αντικαταστάτης της νυν επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της ΕΕ Έλκε Κόνιγκ, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του χρόνου. Τη θέση διεκδικεί και η Φινλανδή Τούχα Τάος, της οποίας ωστόσο οι πιθανότητες να την καταλάβει είναι κατά τη γαλλική εφημερίδα μειωμένες.

Διαβάστε επίσης – Τουρκία: Κάνει πίσω στη χρήση του ρωσικού συστήματος διατραπεζικών πληρωμών Mir

Όπως σημειώνεται, η ακρόαση των δύο φιναλίστ από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να γίνει στις επόμενες ημέρες. Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ωστόσο ότι αυτού του είδους οι «ευαίσθητοι διορισμοί» πρέπει «να σέβονται ορισμένες ισορροπίες» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Στον αέρα το ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir – Οι ΗΠΑ απειλούν και την Αγκυρα

Αναζητείται διάδοχος και του Ρέγκλινγκ

Υπογραμμίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία έρχεται τη στιγμή που οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναζητούν διάδοχο και του Γερμανού Κλάους Ρέγκλιγκ στη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μετά την αποτυχία το Σεπτέμβριο των δύο φιναλίστ -του Πορτογάλου Ζοάο Λεάο και του Λουξεμβούργιου Πιερ Γκραμενιά- να φτάσουν τον πήχη του 80% των σταθμισμένων ψήφων κατά την ψηφοφορία που έγινε στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή