Πόρους για την για την αποκατάσταση των οικονομιών των νέων περιφερειών της χώρας (οι οποίες προσαρτήθηκαν από την Ουκρανία), προβλέπει το προσχέδιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσίας για την περίοδο 2023-2025.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τη Δευτέρα. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είναι η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Αβέβαιο το μέλλον των προσαρτημένων περιοχών

Οι στόχοι της τριετίας

«Η επικείμενη ένταξη νέων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι ένας από τους στόχους της επόμενης τριετίας. Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός προβλέπει τους απαραίτητους πόρους: τόσο για την τρέχουσα υποστήριξη όσο και για τη διασφάλιση των κοινωνικών προτύπων που ισχύουν στο Ρωσική Ομοσπονδία και κεφάλαια για την αποκατάσταση των οικονομιών νέων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Σιλουάνοφ, κατά τη διάρκεια ακρόασης σχετικά με το σχέδιο ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το 2023 και για την περίοδο προγραμματισμού του 2024 και του 2025.

«Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου διεξήχθηκαν δημοψηφίσματα σε Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορόζγιε, στα οποία η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε να ενταχθεί στη Ρωσία» αναφέρει το Tass.

«Για πάντα δικές μας»

Η Μόσχα ξεκαθάρισε μέσω του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι 4 περιοχές που προσαρτήθηκαν από την Ρωσία θα μείνουν – όπως είπε – για πάντα δικές της ενώ δήλωσε με νόημα ότι η Δύση «πρέπει να θυμάται ότι οι άνθρωποι της Χερσώνας, του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ και τη Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας, για πάντα».

Ο Πούτιν κάλεσε το Κίεβο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σημειώνοντας ότι «είμαστε ανοιχτοί σε αυτό και το έχουμε δηλώσει πολλές φορές. Αλλά οι ουκρανικές αρχές πρέπει να «σεβαστούν την έκφραση της βούλησης του λαού».

Διαβάστε επίσης: Οργή στη Δύση για την ενσωμάτωση περιοχών της Ουκρανίας

Εκτόξευσε δε, νέες απειλές, τονίζοντας ότι «θα προστατεύσουμε τη γη μας χρησιμοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού».

Πρόκειται για ένα μήνυμα που δεν αφορά μόνο το Κίεβο αλλά και όλους όσους στηρίζουν την Ουκρανία στέλνοντας όπλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την απαγόρευσή του – Η νομική αμφισβήτηση
Διεθνή |

Η απαγόρευση του TikTok και η μεγάλη εικόνα - Το πρόβλημα των ΗΠΑ και η αντίδραση της Κίνας

Οι πηγές πληροφόρησης των Αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί ποιοτικά - Tο πρόβλημα αναδείχθηκε ξανά με το TikTok, ωστόσο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης