Με το βλέμμα στις 820 μονάδες βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθεί το ράλι ανόδου των διεθνών αγορών και βρίσκει την ευκαιρία να ανακτήσει επίπεδα που έχασε στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,71%, στις 817,98 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να φτάνει στα 6 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δοκιμάζει την αντίσταση των 815 μονάδων, έχοντας όμως όλα τα εχέγγυα για μια αποφασιστική διάσπαση που θα ανοίξει το δρόμο προς τις 840 μονάδες. Και όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακές πηγές στον ΟΤ, είναι πολύ σημαντικό το ότι το ΧΑ υπεραντιδρά στις ημέρες της ανόδου των διεθνών αγορών, κάτι που δεν συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Μαξιλάρι ασφαλείας

Εάν το ΧΑ καταφέρει να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, τότε ένα καλύτερο κλείσιμο έτους δεν αποκλείεται, παρά το γεγονός ότι οι εστίες των ανησυχιών παραμένουν. Άλλωστε, ουδείς ξεχνά ότι η Ευρώπη έχει μπροστά της ένα δύσκολο χειμώνα, με τους αγοραστές να επιλέγουν να κατοχυρώνουν συχνά πυκνά τα κέρδη τους, ώστε να μην εγκλωβιστούν σε μια πτώση που μπορεί να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, την ανόδου ηγούνται οι Alpha Bank, Εθνική, Λάμδα, Coca Cola, Πειραιώς, Eurobank και ΔΕΗ, ενώ ισχυρή είναι και η άνοδος σε Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ. Σε θετικά εδάφη, αλλά με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα, κινούνται οι Σαράντης, Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες