Με σημαντικά κέρδη κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες καταφέρνουν να συνεχίσουν το μίνι ράλι που άρχισαν χτες, δημιουργώντας προσδοκίες για την πορεία του τελευταίου τριμήνου του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,6%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 2,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,23% στις 6.994 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,76% στις 12.419 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 2,12% στις 5.916 μονάδες.

Το υψηλότερο άνοιγμα στην Ευρώπη έρχεται μετά την ανάκαμψη της Wall Street τη Δευτέρα. Οι αμερικανικές αγορές σημείωσαν ράλι, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν από τα επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν εδώ και περίπου μια δεκαετία. Ήταν η καλύτερη ημέρα από τις 24 Ιουνίου για τον Dow και για τον S&P 500′ η καλύτερη ημέρα από τις 27 Ιουλίου.

«Θύλακες ευκαιριών»

Παρά την εικόνα το τελευταίο διήμερο, ο David Dietze, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός σύμβουλος της Point View Wealth Management, υπενθυμίζει ότι οι αγορές βιώνουν μια ασταθή χρονιά τόσο για τις μετοχές όσο και για τα ομόλογα. Ωστόσο, εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «θύλακες ευκαιριών».

Οι προβλέψεις για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου που δίνουν οι εταιρείες κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου θα είναι πολύ πιο σημαντικές για τη μελλοντική κατεύθυνση της αγοράς από ό,τι οι ίδιοι οι πραγματικοί αριθμοί του τρίτου τριμήνου, πιστεύει η S&P Global.

«Ο Οκτώβριος φέρνει τα αποτελέσματα, με τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο να έχουν ήδη μειωθεί κατά 7%”, έγραψε ο Howard Silverblatt, ανώτερος αναλυτής στην S&P Global. “Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η καθοδήγηση για το δ’ τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές έχουν μειώσει τις δαπάνες τους, ο πληθωρισμός συνεχίζεται και οι «προσαρμογές» των Κεντρικών Τραπεζών θα έχουν πιο ουσιαστικό αντίκτυπο», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές