Συμφωνία σύναψε η Προοδευτική Α.Τ.Ε με την LDA Capital Limited για χρηματοδότηση έως του ποσού 20 εκατ. ευρώ , που θα προκύψει μέσω σταδιακών αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση, σε βάθος τριετίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή διάθεσης θα καθορίζεται στο χρονικό διάστημα της κάθε Αυξήσεως Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας θα εκτελεσθεί βάση αποφάσεων των Αρμοδίων Οργάνων της εταιρείας, η οποία και θα προβαίνει στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Το σχέδιο

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση της LDA Capital Ltd για να υποστηρίξει και να εντείνει το επενδυτικό της πρόγραμμα κυρίως στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Διοίκηση της Προοδευτικής Α.Τ.Ε. εκτιμά, ότι η συγκεκριμένη συμφωνία παρέχει την απαραίτητη ευελιξία στο σημερινό απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον της ενεργειακής αγοράς και εξυπηρετεί ουσιαστικά την μετάβαση της εταιρείας εκτός από την κύρια κατασκευαστική της δραστηριότητα σε δράσεις στην αγορά της ενέργειας, οι οποίες υποστηρίζονται από στρατηγικές υψηλότερης ανάπτυξης και επεκτάσιμων τεχνολογιών.

Η εταιρεία παρακολουθεί την Ευρωπαϊκή αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η οποία προβλέπεται να αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα 5 χρόνια, καθώς ο πρωταρχικός στόχος είναι όπως η Ευρώπη γίνει, η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο έως το 2050 (η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία) και κατευθύνει τα επενδυτικά της προγράμματα στις ανάλογες δραστηριότητες.

Η Ελλάδα αποτελεί επίσης σημαντική αγορά κυρίως, για εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας, η ανάπτυξη της οποίας αναμένεται να συνεχισθεί με ανοδική πορεία κατά την επόμενη 5ετία.

Η Η διοίκηση της Προοδευτική Α.Τ.Ε. έχει χαράξει ένα φιλόδοξο οδικό χάρτη επιχειρηματικότητας με πολλά ορόσημα και στόχους, οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν σημαντικά από την παραπάνω χρηματοδότηση, όπως και η εντατικοποίηση των αναπτυξιακών της σχεδίων

Η εταιρεία ήδη ακολουθεί καινοτόμες τεχνολογίες που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ESG, στηρίζοντας τις πολιτικές για την απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες.

Η LDA Capital είναι ένας παγκόσμιος όμιλος εναλλακτικών επενδύσεων με εξειδίκευση στις διασυνοριακές συναλλαγές. Στην πορεία της έχει επιτυχώς ολοκληρώσει 250 επιχειρηματικές συνεργασίες τόσο με εισηγμένες και ιδιωτικές εταιρείες σε 43 χώρες, με συνολική αξία συναλλαγών άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Τζούρος (Πειραιώς): Βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι τράπεζες
Green |

Τζούρος (Πειραιώς): Οι τράπεζες βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων ΑΠΕ

Η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, τόνισε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς