Μέλος του Δικτύου των Δημόσιων Επενδυτικών Ταμείων Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Βόρειας Αφρικής (ΕΜΕΝΑ Sovereign Wealth Funds Foundation) έγινε το Υπερταμείο, το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας, καθώς υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας στη Μαδρίτη μαζί με τα Δημόσια Επενδυτικά Ταμεία της Μάλτας (MGI), της Αιγύπτου (TSFE), της Γαλλίας (Bpifrance) και της Ισπανίας (COFIDES).

Το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ισπανίας (COFIDES) και το Υπερταμείο θα υπογράψουν μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους την πράξη ένταξης στο «Ίδρυμα Δημόσιων Επενδυτικών Ταμείων Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Βόρειας Αφρικής» (EMENA Foundation), με έδρα τη Μάλτα, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας στη Μεσόγειο.

Το «EMENA Foundation» στοχεύει να λειτουργήσει ως περιφερειακή πλατφόρμα συνάντησης για τα μέλη με σκοπό να ανταλλάξουν εμπειρίες και διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που επιτυγχάνουν εθνικούς και βιώσιμους στόχους οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

«Ξεκλείδωμα» ιδιωτικών ροών επενδύσεων

Το δίκτυο συνεργασίας στοχεύει περαιτέρω να συγκεντρώσει κεφάλαια και να βοηθήσει να ξεκλειδωθούν σημαντικές ιδιωτικές ροές επενδύσεων για την τη χρηματοδότηση έργων ή εταιρειών στην περιοχή Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Βόρειας Αφρικής, η οποία έχει ένα κενό επενδυτικής χρηματοδότησης 700-900 δισ. δολάρια, εστιάζοντας στην πράσινη τεχνολογία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την καινοτομία.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που το Υπερταμείο, το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας, ενώνει τις δυνάμεις του με το Δίκτυο EMENA. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στη συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Επενδυτικών Ταμείων που μοιράζονται την ίδια γεωγραφική περιφέρεια προκειμένου να επωφεληθούν από μια μεγάλη εργαλειοθήκη πολυμερών θεσμών, να διερευνήσουν από κοινού πιθανά επενδυτικά έργα και να μοιραστούν εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.