Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, επισκέφθηκαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και από το προσωπικό της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών του λιμένα, καθώς και για τον αναβαθμισμένο ρόλο του τόσο σε εθνικό όσο και σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε στο προγεφύρωμα Πετάλου στον Έβρο τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Οργανισμού «Business Executives for National Security» (BENS). Εκεί, ενημερώθηκαν για τον αποτρεπτικό φράχτη και τον σχεδιασμό για την επέκτασή του.

Μετά την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, μετέβησαν στην έδρα της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή της καθώς και για τη διυπηρεσιακή συνεργασία του Δ’ Σώματος Στρατού με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σε θέματα ασφάλειας και φύλαξης συνόρων.

Διαβάστε επίσης: Πώς τα ελληνικά λιμάνια αποκτούν παγκόσμια στρατηγική σημασία

Ζωτικός ρόλος

«Ήμουν στην ευχάριστη θέση να συνοδεύσω μια εντυπωσιακή αντιπροσωπεία στην Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει αυτό το λιμάνι διασφαλίζοντας τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ, βοηθώντας την Ελλάδα να ηγηθεί της ενεργειακής διαφοροποίησης της περιοχής και ως βασική πύλη προς τα δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα», σημείωσε ο κ. Τσούνης.

«Ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Πρέσβη και αντιπροσωπίας του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας Business Executives for National Security», τόνισε από την δική του πλευρά ο επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Δύο προσφορές

Σημειώνεται πως το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε χθες, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, δύο προσφορές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.).

Προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  1. Η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
  2. Η LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT).

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίεςw

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια