Σε συνάφεια με τη γενικότερη αισιοδοξία που προκύπτει σε όλα τα ταμπλό τόσο στις ευρωαγορές όσο και στη Wall Street, το ΧΑ κατάφερε να δώσει τη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με σχετική αύξηση της -έως πρότινος- χλιαρής συν/κής δραστηριότητας.

Το γενικότερο μοτίβο θέλει τον τον ΓΔ να αντιδρά από ενδιαφέρον τεχνικό σημείο, διασπώντας απνευστί και το επίπεδο των 815 μονάδων που συνιστούσε την κοντινή αντίσταση στον δρόμο για τις 840 μονάδες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σώζεται προσώρας η ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με πολλές αισιόδοξες προεκτάσεις στο τεχνικό κομμάτι, εφόσον αμβλυνθούν, εστω και εν μέρει, τα μακροοικονομικά που πιέζονται από τον αυξημένο πληθωρισμό και τη συν αυτώ ανάγκη αύξησης των επιτοκίων από τις μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες.

Για τη συνέχεια, οι 812 είναι ένα καλό βραχυπρόθεσμο πάτημα σε περίπτωση διόρθωσης, με καλύτερη συμπεριφορά από τις ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ και ΤΕΝΕΡΓ, τουλάχιστον από τη μεγάλη κεφ/ση. Τέλος, καλό σημάδι ήταν και χθες η άμεση ανταπόκριση του τραπεζικού κλάδου που φάνηκε πρόθυμος να συμμετέχει τα μάλα στην άνοδο, με τον ΔΤΡ να υπεραποδίδει έναντι όλων των υπολοίπων, ενώ και το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας προσθέτει πόντους για τη συνέχιση της κίνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets
Το Bitcoin υστερεί καθώς η εκκαθάριση των «Fed Trades» ανυψώνει τις αμερικανικές μετοχές πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών
CoinDesk |

Το Bitcoin υστερεί καθώς η εκκαθάριση των «Fed Trades» ανυψώνει τις αμερικανικές μετοχές πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών

Το Bitcoin διαπραγματεύεται με σημαντική έκπτωση σε σχέση με τον μέσο όρο των 200 ημερών του, καθώς οι δημοφιλείς μακροοικονομικές συναλλαγές του 2022 ξετυλίγονται, οδηγώντας σε αναζωπύρωση του κινδύνου στις παραδοσιακές αγορές.

O πρώην CEO της FTX σπάει τη σιωπή του: «Δεν εκμεταλλεύτηκα εν γνώσει μου κεφάλαια πελατών»
CoinDesk |

Σπάει τη σιωπή του ο πρώην CEO της FTX για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη, ο Sam Bankman-Fried εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου του, αλλά επέμεινε στην αφήγηση ότι επρόκειτο για ένα στοίχημα που πήγε στραβά.