«’Αλλη μια κορυφαία εταιρεία από τον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού (software engineering) ήρθε στην Ελλάδα!» Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Διαβάστε επίσης – Χρίστος Δήμας: Δημιουργία «sandbox» για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο υφυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Από τον Ιούνιο, η EPAM Systems λειτουργεί πλέον και στην Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 40 εργαζόμενους εδώ και περισσότερους από 60,000 παγκοσμίως έχοντας παρουσία σε 50+ χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν άμεσα εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας με προοπτική σε βάθος 5ετίας αυτός ο αριθμός να είναι ακόμα και σε επίπεδο 1000δων. Η εταιρεία αναπτύσσει και σχεδιάζει ψηφιακές λύσεις και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας. Η εταιρεία, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στις λίστες του Fortune 1000. Αξίζει να σημειωθεί πως 15 εργαζόμενοι από την Ουκρανία μετακινήθηκαν στην Ελλάδα λόγω του πολέμου, οι οποίοι βρίσκονται εδώ μαζί με τις οικογένειες τους. Μίλησα μαζί τους για την κατάσταση του πολέμου, για την προσαρμογή τους εδώ αλλά και των δικών τους ανθρώπων και τους εξέφρασα την στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στην πατρίδα και στον αγώνα τους».

Και προσθέτει ότι είχε σήμερα συνάντηση με τους Andriy Trofimov, Senior Director of Engineering (Greek office Co-Head), τον Ιωάννη Διαμαντή, Delivery Director (Greek office Co-Head), Γεώργιος Παπαδημητράκης, Associate Director, Βασίλης Παπαδημητρίου, Finance Manager καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας στα γραφεία τους στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Διαδίκτυο: «Βαλκανοποίηση», metaverse, ασφάλεια – Οι προβλέψεις για το 2023
Τεχνολογία |

«Βαλκανοποίηση» του διαδικτύου, metaverse, ασφάλεια - Τι μας περιμένει το 2023

Τα smartphones θα αντικαταστήσουν την παραδοσιακή γραφειοκρατία και η ιδέα ενός metaverse θα γίνει κομμάτι της πραγματικότητάς μας - Περισσότερες απαιτήσεις για την ασφάλεια συσκευών και τεχνολογιών