Κέρδη 15% σε τοπικό νόμισμα και 18% σε δολάρια, αναμένουν για τις μετοχικές αγορές παγκοσμίως ως το τέλος του 2023, ο Robert Buckland, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής και η ομάδα των αναλυτών της Citigroup Global Markets Inc.

Θεωρώντας ωστόσο πως πιθανότατα θα είναι μια ευμετάβλητη και ασταθής διαδρομή. Προτρέπουν μάλιστα τους επενδυτές να μην κυνηγήσουν τυχών ράλι των μετοχών, καθώς μπορεί οι αποτιμήσεις να φαίνονται τώρα πιο ρεαλιστικές, αλλά οι προβλέψεις για τα εταιρικά κέρδη εξακολουθούν να φαίνονται υπερβολικά αισιόδοξες, καθώς η μέση εκτίμηση των αναλυτών κάνει λόγο για αύξηση 6% των κερδών ανά μετοχή το 2023, ενώ οι αναλυτές της Citigroup προβλέπουν πτώση 5% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης – Citigroup: Πώς σκιαγραφεί τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Στο πλαίσιο αυτό προτιμά αγορές και τομείς όπου τα κέρδη ανά μετοχή θα πρέπει να αντέξουν καλύτερα σε μια παγκόσμια επιβράδυνση. Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί σύσταση «αύξηση θέσεων» για τις αγορές των ΗΠΑ και της Βρετανίας, «ουδέτερη θέση» για τις αγορές των αναδυομένων αγορών και της Ευρώπης (εκτός Βρετανίας), και «μείωση θέσεων» για τις αγορές της Αυστραλίας και Ιαπωνίας. Από τις επιμέρους κλάδους διατηρεί σύσταση «αύξησης θέσεων» για την υγεία, την πληροφορική/ τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά.

Από τους επιμέρους βασικούς χρηματιστηριακούς δίδει τιμές στόχους για το τέλος του 2023, τις 780 μονάδες για τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI ACWI Local (+18% σε δολάρια και + 15% σε τοπικό νόμισμα από τα σημερινά επίπεδα) , τις 1.100 μονάδες για τον δείκτη αναδυομένων αγορών MSCI EMF GEM (+26% σε δολ και +28% σε τοπικό νόμισμα), τις 3900 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 των ΗΠΑ (+9%), τις 475 μονάδες για τον ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600 (+32% σε δολ και +22% σε τοπικό νόμισμα), τις 8.400 μονάδες για τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 (+32% σε δολ και +22% σε τοπικό νόμισμα) και τις 2.100 μονάδες για τον ιαπωνικό δείκτη Topix (+19% σε δολ και +14% σε τοπικό νόμισμα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές