Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο αμερικανικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν , στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, τον Νοέμβριο, στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Μένει να το δούμε», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο Μπαλί.

Σημειώνεται ότι αν επιβεβαιωθεί ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί τελικά στη σύνοδο κορυφής στο Μπαλί, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι θα πρέπει να συμμετάσχει επίσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρά το γεγονός ότι η χώρα του δεν είναι μέλος της G20.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε επίσης, ότι «σίγουρα» θα έχει συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ, αν τελικά ο πρόεδρος της Κίνας ταξιδέψει στο Μπαλί για τη σύνοδο.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σίγουρο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο. Η εισβολή στην Ουκρανία έχει απομονώσει τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας έχει περιορίσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ότι, οι ομόλογοί του της Ρωσίας και της Κίνας θα παραστούν στη σύνοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα