Σε μια νέα ανακάλυψη εμπορικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην θάλασσα του Ισραήλ προχώρησε η Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג), με την ερευνητική γεώτρηση «Ερμής» στο Block 31. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το νέο κοίτασμα περιέχει 7 – 15 δισεκ. κυβικά μέτρα (bcm) αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου.

Η ανακάλυψη «Ερμής» έχει ως αποτέλεσμα την απομείωση του ρίσκου στις γειτονικές δομές «Ποσειδών» και «Ορφεύς» οι οποίοι αποτελούν ελκυστικούς μελλοντικούς στόχους προς επιβεβαίωση για την πλήρη αξιολόγηση του δυναμικού στο Block 31.

Η γεώτρηση

To πλοιογεωτρύπανο Stena IceMax έχει τώρα μετακινηθεί στο Block 12 στην «Περιοχή Ολύμπου» για την διενέργεια γεώτρησης στη δομή «Ζεύς». Η συγκεκριμένη δομή εκτιμάται ότι περιέχει 10 έως 12 δισεκ. κυβικά μέτρα δυνητικούς πόρους φυσικού αερίου και θα βοηθήσει την Energean να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία για την περαιτέρω αξιολόγηση των συνολικών πόρων στην «Περιοχή Ολύμπου», οι οποίοι εκτιμώνται σε 58 δισεκ. κυβικά μέτρα ανακτήσιμου φυσικού αερίου.

Επιπλέον, η Energean έχει εξασκήσει το δικαίωμά της να πραγματοποιήσει μία ακόμη γεώτρηση, την 6η συνολικά με την Drilling Limited ως μέρος του τρέχοντος γεωτρητικού προγράμματος. Η συγκεκριμένη γεώτρηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον στόχο «Ηρακλής» που βρίσκεται στο Block 23 στην θάλασσα του Ισραήλ.

Οι νέες ποσότητες φυσικού αερίου στο Ισραήλ είναι δυνατό να αξιοποιηθούν είτε για την αύξηση των πωλήσεων της Energean στην εγχώρια αγορά, είτε για την εξαγωγή στην Κύπρο με υγροποίηση σε μονάδα FLNG που θα εγκατασταθεί στο Βασιλικό καθώς είτε και για την εξαγωγή προς την Αίγυπτο, μέσω υφιστάμενων αναβαθμιζόμενων ή νέων αγωγών και υγροποίηση στα υφιστάμενα τερματικά της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια