Τα ζητήματα, που απασχολούν τους ομογενείς στις σχέσεις τους με την ελληνική φορολογική διοίκηση και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κυριάρχησαν στις συναντήσεις, που είχε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στο Σίδνεϊ, με εκπροσώπους της ομογένειας της Αυστραλίας.

Ο κ. Πιτσιλής παρουσίασε τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ, που συμβάλλουν στη διευκόλυνση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ομογενών, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά νέο «κυνήγι» κατά της φοροδιαφυγής

Στη συνάντηση αυτή, που έγινε με πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, με σκοπό την ενίσχυση της αμφίδρομης επικοινωνίας με φορολογουμένους εντός και εκτός Ελλάδος, ο Διοικητής πρότεινε στην ομογενή Βουλευτή του Κοινοβουλίου Νέας Νότιας Ουαλίας, Sophie Cotsis και στους εκπροσώπους ομογενειακών συλλόγων AHEPA, Κρητών, Κυθηρίων, Ποντίων, Ηπειρωτών, Λακώνων και Καστελλοριζίων, να συγκεντρώσουν απορίες και ερωτήματα, για ζητήματα, που πιθανώς αντιμετωπίζουν οι ομογενείς σε σχέση με φορολογικές τους υποχρεώσεις στην Ελλάδα, ώστε αυτά να απαντηθούν από την ΑΑΔΕ.

Συζητήσεις για τη διπλή φορολογία

Ενημέρωσε ακόμα ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ με την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, για τη σύναψη συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας, η οποία αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στην ομογένεια, καθώς 82.000 Αυστραλοί υπήκοοι είναι κάτοχοι ΑΦΜ στην Ελλάδα, και 30.000 εξ αυτών έχουν την ελληνική ιθαγένεια, ενώ άλλοι 51.000 που έχουν αυστραλιανή υπηκοότητα, εκτιμάται ότι επίσης είναι απόγονοι ομογενών μας.

Επιπλέον, με την συνδρομή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, ο κ. Πιτσιλής παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε ομογενειακά μέσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax