Η κυβέρνηση δε σκέφτεται καμία παρέμβαση στα όσα ισχύουν για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Αυτό κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Για το λιανεμπόριο, νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται καμία παρέμβαση στα όσα ισχύουν για το ωράριο. Καμία παρέμβαση».

Διαβάστε επίσης: Καταστήματα: Έκλεισε πριν ανοίξει το θέμα του ωραρίου

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το ωράριο είναι συγκεκριμένο, μέσα στα πλαίσια αυτού του ωραρίου ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανοίγει και να κλείνει όποτε θέλει, μέσα όμως σε αυτό το πλαίσιο» και παρέμεμψε στη δυνατότητα των εμπορικών συλλόγων λέγοντας: «αν καταφέρουν να φτάσουν σε μια συμφωνία και επιβάλουν στα μέλη τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας κάτι διαφορετικό αυτό είναι μιας άλλης τάξεως κουβέντα».

«Πάντως, για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν υπάρχει στις σκέψεις της κυβέρνησης, στις προθέσεις της, δεν υπάρχει καν στο τραπέζι, το να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, είτε με νομοθέτηση ή οποιαδήποτε υποχρεωτική μετατόπιση του ωραρίου νωρίτερα, σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα. Δεύτερον, όπως είναι γνωστό στη διάσταση της εξοικονόμησης της ενέργειας αυτό που έχει προκριθεί και αυτό που έχουμε ανακοινώσει όλο το προηγούμενο διάστημα είναι συγκεκριμένες δράσεις για να γλυτώνουμε ενέργεια, ρεύμα, με απλά πράγματα, που δε θα επηρεάσουν σημαντικά ούτε την παραγωγικότητα στο δημόσιο, είτε οτιδήποτε άλλο», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία