Παραμονές της δίκης επί της αγωγής του Twitter κατά του Ίλον Μασκ, δικαστής του Ντέλαγουερ αποφάσισε να σταματήσει τη διαδικασία, δίνοντας ουσιαστικά στον δισεκατομμυριούχο χρόνο να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου, με 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση ακολούθησε ημέρες αβεβαιότητας σχετικά με τις προθέσεις του Μασκ, και απομακρύνει επί του παρόντος το ενδεχόμενο ο επικεφαλής της Tesla να καταθέσει ενόρκως σχετικά με τους ισχυρισμούς του ότι το Twitter τον παραπλάνησε με δόλο.

Η εντολή του δικαστή ανέφερε ότι εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν έχει κλείσει την εξαγορά μέχρι την προθεσμία της 28ης Οκτωβρίου, θα ορίσει νέα δίκη για τον Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης – Ιλον Μασκ: Πώς εξηγούνται οι «κωλοτούμπες» για Twitter και Ουκρανία

«Ανυπομονούμε να κλείσουμε τη συναλλαγή στα 54,20 $ έως τις 28 Οκτωβρίου», ανέφερε το Twitter σε δήλωση. Σε προηγούμενη κατάθεση στο δικαστήριο, η εταιρεία προέτρεψε τον δικαστή να απορρίψει την πρόταση, αποκαλώντας το σχέδιο του Μασκ «πρόσκληση για περαιτέρω αταξία και καθυστέρηση».

Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc, επρόκειτο να δικαστεί στις 17 Οκτωβρίου και η κατάθεσή του την Πέμπτη αναβλήθηκε με κοινή συμφωνία.

Διαβάστε επίσης: Μασκ, Twitter και Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Προ ημερών ο εκκεντρικός επιχειρηματίας είπε θα προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή που συμφώνησε τον Απρίλιο, υπό τον όρο ότι η συμφωνία θα μπορούσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση του χρέους.

Ο Μασκ είπε σε δικαστήριο την Πέμπτη ότι οι τράπεζες συνεργάζονται για να χρηματοδοτήσουν τη συμφωνία, αλλά χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. Υποστήριξε ότι μια σύντομη καθυστέρηση ήταν προτιμότερη από τους μήνες που θα χρειαζόταν για μια δίκη και έφεση.

Διαβάστε επίσης – Πόσο πρέπει να ανησυχείτε για τις υπερδυνάμεις του Ίλον Μασκ;

Οι μεγάλες τράπεζες που δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το 28% της συμφωνίας, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μεγάλες απώλειες καθώς ο γρήγορος ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων έχει επιταχύνει την αστάθεια της αγοράς και έχει μειώσει την όρεξη για μόχλευση χρηματοδότησης .

Ο Μασκ συγκέντρωσε 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας μετοχές της Tesla φέτος και στηρίζεται σε μεγάλους επενδυτές για ένα μέρος της χρηματοδότησης, οδηγώντας σε εικασίες για το αν θα πουλήσει περισσότερες μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία